
10 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
2 stiklinės | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 litras | pienas |
2 vienetai | prieskoniai (pudingas, pakeliai) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (esencijos) |
1 vienetas | persikai (konservuoti, indelis) |
šiek tiek | džiūvėsėliai (torto trupiniai irgi tinka) |
1 vienetas | sviestas |
Tešlai: Atskirti dešimt kiaušinių trynių nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakti su viena stikline cukraus. Sudėti vieną stiklinę miltų ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti tik atskirame inde iki standžių putų taip, kad pavertus indelį jie nekristų, būtų purūs ir standūs, kaip sniegas. Ir sudėti į kiaušinių trynių masę, maišyti lengvai kilnojant. Paimti apvalią kepimo skardą ir ištepti margarinu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, na tiek, kad būtų karšta.
Masę supilti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 40-45 minutes. Galima patikrinti ar iškepė įkišus dantų krapštuką, jei iškepė tai nesivels ant pagaliuko, o jei neiškepė tai velsis, tad reikės dar šiek tiek pakept. Iškepusį pyragą atšaldyti ir padalinti į tris dalis.
Pudingo kremas: Paimti sviesto pakelį ir jį ištrinti su viena stikline cukraus. Iš pudingui skirtų ingredientų išvirti pudingą. Pudingo receptą žiūrėti ant pudingo pakelio. Išvirus pudingą, jį atvėsinti, taip kad įdėjus kiaušinių trynius jų nesutrauktų. Į pakankamai šaltą pudingą įdėti du trynius ir išplakti, dar įlašinti keletą vanilės esencijos kvapų. Į pudingo masę sukrėsti ištrintą sviestą su cukrumi ir viską gerai išsukti. Paimti lakštus ir kiekvieną sutepti šiuo kremu, o į tarpus tepant sudėti skiltelėmis susipjausčius persikų skilteles, ir taip sutepti visą tortą. Pasilikti dar šiek tiek kremo, kad galėtumėte apsitepti ir šonus. aptepus šonus, juos aplipdykite trupiniais. Ant viršaus galite dėti kas jums patinka, tiesa sakant torto puošimas pagal jūsų fantaziją. Labai skanus tortas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pynė su džemu
-
Apverstas ananasinis pyragas
-
Pyragas su kriaušėmis
-
Pyragas „paprastutis“
-
Pyragas su uogiene
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Malta mėsa tešloje
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Kurmio kalnelis
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Saulėgrąža
-
Kisieliaus keksas
-
Rabarbarų pyragas
-
Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Firminis mamos persikų pyragas
Lilės tortas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
10 vienetų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 litras -
Prieskoniai, pudingas, pakeliai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Vanilė, esencijos,
1 arbatinis šaukštelis -
Persikai, konservuoti, indelis,
1 vienetas - Džiūvėsėliai, torto trupiniai irgi tinka
-
Sviestas,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
Tešlai: Atskirti dešimt kiaušinių trynių nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakti su viena stikline cukraus. Sudėti vieną stiklinę miltų ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti tik atskirame inde iki standžių putų taip, kad pavertus indelį jie nekristų, būtų purūs ir standūs, kaip sniegas. Ir sudėti į kiaušinių trynių masę, maišyti lengvai kilnojant. Paimti apvalią kepimo skardą ir ištepti margarinu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, na tiek, kad būtų karšta.
Masę supilti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 40-45 minutes. Galima patikrinti ar iškepė įkišus dantų krapštuką, jei iškepė tai nesivels ant pagaliuko, o jei neiškepė tai velsis, tad reikės dar šiek tiek pakept. Iškepusį pyragą atšaldyti ir padalinti į tris dalis.
Pudingo kremas: Paimti sviesto pakelį ir jį ištrinti su viena stikline cukraus. Iš pudingui skirtų ingredientų išvirti pudingą. Pudingo receptą žiūrėti ant pudingo pakelio. Išvirus pudingą, jį atvėsinti, taip kad įdėjus kiaušinių trynius jų nesutrauktų. Į pakankamai šaltą pudingą įdėti du trynius ir išplakti, dar įlašinti keletą vanilės esencijos kvapų. Į pudingo masę sukrėsti ištrintą sviestą su cukrumi ir viską gerai išsukti. Paimti lakštus ir kiekvieną sutepti šiuo kremu, o į tarpus tepant sudėti skiltelėmis susipjausčius persikų skilteles, ir taip sutepti visą tortą. Pasilikti dar šiek tiek kremo, kad galėtumėte apsitepti ir šonus. aptepus šonus, juos aplipdykite trupiniais. Ant viršaus galite dėti kas jums patinka, tiesa sakant torto puošimas pagal jūsų fantaziją. Labai skanus tortas.
Komentarai (1)
-
Lija
2015-01-06 15:33
nuotrauka tikrai ne šito recepto