
Tešlai: | ||
5 vienetai | kiaušiniai | |
300 gramų | cukrus | |
300 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
230 gramų | miltai | |
100 gramų | grietinė (Ilzenbergo dvaro ūkis) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
800 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
Glajui: | ||
200 gramų | juodojo šokolado | |
150 mililitrų | pienas | |
Pertepimui: | ||
400 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
200 gramų | sviestas (Ilzenbergo dvaro ūkis) | |
50 mililitrų | grietinėlės | |
Pabarstymui: | ||
2 saujos | žemės riešutai (smulkintų) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Aguoninis biskvitas
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Obuolių ir aguonų pyragas
-
Meduolis
-
Šokoladinis keksas
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Pyragas - naikintuvas
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Greitas pyragėlis
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Gardus medaus pyragas
-
Lengvas pyragas
-
Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
Karamelinis pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
300 gramų -
Miltai,
230 gramų -
Grietinė, Ilzenbergo dvaro ūkis,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
800 mililitrų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
200 gramų -
Pienas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
400 gramų -
Sviestas, Ilzenbergo dvaro ūkis,
200 gramų -
Grietinėlė,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Žemės riešutai, smulkintų,
2 saujos - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pauoršiame tešlą: kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti karamelizuotą pieną, grietinę ir gerai išplakti. Miltus maišyti su kepimo milteliais ir sijoti į masę. Išmaišyti, kepti 4 norimo dydžio biskvitus, aš kepiau per visą skardą plonus. Kepti, iki paruduoja, apie 10 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra.
Glajui šokoladą ištirpinti su pienu ir gerai išmaišyti.
Pertepimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakti iki vientisos masės su sviestu ir grietinėle.
Formuojame pyragą: pirmiausia visus biskvitus prieš pertepant sudrėkinu virintu, šaltu vandeniu. Ant biskvito tepu dalį šokolado ir dedu dalį grietinėlės kremo, ant viršaus dedu biskvitą ir tepu karamelės pertepimą, dedu trečią biskvitą ir tepu dalį šokoladinio glajaus ir grietinėlės kremo. Dengiu ketvirtą biskvitą ir tepu likusią grietinėlę, puošiu likusiu šokolado glajumi ir barstau smulkinų riešutų.