0.5 stiklinės | pienas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
2 vienetai | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
6 stiklinės | kvietiniai miltai |
500 gramų | sviestas |
20 gramų | mielės |
šiek tiek | džemas (vyšnių) |
šiek tiek | cinamonas |
1 vienetas | juodojo šokolado |
500 gramų | migdolai |
Tešlai iškilus padaliname ją į 4 lygias dalis... Tada imame po 1 tešlos dalį ir pradedame kočioti. Iškočioti tešlą reikia labai labai plonai. Iškočiojus 1 dalį reikia ja patiesti į skardą ir tuomet tepti uogiene, pabarstyti riešutais, citrinos žievele, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi. Toliau reikia daryti ta pati su kitomis tešlos dalimis. Tuomet reikia pabadyti šakute. Kepti apie 40-50min 150 laipsnių temperatūroje (kol paruduos). Iškepus pyragui reikia jį atvėsinti ir tada tepti šokoladą plonu sluoksniu. Kai šokoladas sustingsta galima mėgautis nuostabiu kepiniu..
P.S. Kaip pasigaminti šokoladą pyragui:
REIKĖS:
1 pakelio karčios kakavos
1 puodelio pieno
4 puodeliai cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
100g sviesto
Ištirpinti sviestą. Tuomet berti kakavą, cukrų, peną, vanilini cukrų... Ir viską trumpai pavirti, kol masė pasidaro tiršta...
Iš karto reikia tepti ant pyrago, nes greitai šokoladas stingsta. Papuošimui galite naudoti migdolų drožles, jos labai tinka.
SKANAUS:)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškinis tortas
- Želė tortas
- Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
- Vyniotinis su margu įdaru
- Angliškas tortas
- Kopūstų tortas
- Riešutinis tartas
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Aguoninis tortas
- Tortukas "Gaiva"
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Avietinis tortas
- Rosanos skruzdėlynas
- Sacher tortas Kalėdoms
- Aušros želė tortas
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Tortas "Rafaelo"
- Nekeptas varškės tortas
- Tortas "Su meile..."
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
0.5 stiklinės - Citrinos, žievelė
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
0.5 stiklinės - Druska
- Vanilinis cukrus
-
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
6 stiklinės -
Sviestas,
500 gramų -
Mielės,
20 gramų - Džemas, vyšnių
- Cinamonas
-
Juodasis šokoladas,
1 vienetas -
Migdolai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį supilti miltus, išlydytą sviestą,mieles, cukrų, druską,vanilinį cukrų, kepimo miltelius,kiaušinių trynius,pieną.Tuomet išminkome tešlą.Palaikyti apie 30min, kad iškiltų tešla...Kol tešla kyla reikia susimalti riešutus.
Tešlai iškilus padaliname ją į 4 lygias dalis... Tada imame po 1 tešlos dalį ir pradedame kočioti. Iškočioti tešlą reikia labai labai plonai. Iškočiojus 1 dalį reikia ja patiesti į skardą ir tuomet tepti uogiene, pabarstyti riešutais, citrinos žievele, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi. Toliau reikia daryti ta pati su kitomis tešlos dalimis. Tuomet reikia pabadyti šakute. Kepti apie 40-50min 150 laipsnių temperatūroje (kol paruduos). Iškepus pyragui reikia jį atvėsinti ir tada tepti šokoladą plonu sluoksniu. Kai šokoladas sustingsta galima mėgautis nuostabiu kepiniu..
P.S. Kaip pasigaminti šokoladą pyragui:
REIKĖS:
1 pakelio karčios kakavos
1 puodelio pieno
4 puodeliai cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
100g sviesto
Ištirpinti sviestą. Tuomet berti kakavą, cukrų, peną, vanilini cukrų... Ir viską trumpai pavirti, kol masė pasidaro tiršta...
Iš karto reikia tepti ant pyrago, nes greitai šokoladas stingsta. Papuošimui galite naudoti migdolų drožles, jos labai tinka.
SKANAUS:)