Tešlai: | ||
6 vienetai | kiaušiniai (kambario temperatūros) | |
250 mililitrų | miltai | |
250 mililitrų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos | |
Užpilui: | ||
350 mililitrų | garintas pienas | |
300 mililitrų | kondensuotas pienas | |
250 mililitrų | grietinėlės | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos | |
Kremui: | ||
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
8 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
50 mililitrų | pienas | |
4 valgomieji šaukštai | filadelfijos sūrio |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Graikų pyragas
- Tortas Voratinklis
- Tortas su karamele
- Angliškas tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Dietiškas torčiukas
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Pyragas su varškės įdaru
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "kriaušė"
- Tortas su braškėmis
- Tortas Napoleonas
- Arbūzų tortas
- Pyragas-tortas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Gardus tortas
Trijų pienų tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai, kambario temperatūros,
6 vienetai -
Miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
250 mililitrų -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Garintas pienas,
350 mililitrų -
Kondensuotas pienas,
300 mililitrų -
Grietinėlė,
250 mililitrų -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Cukraus pudra,
8 valgomieji šaukštai -
Pienas,
50 mililitrų -
Filadelfijos sūris,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius plakame dideliame dubenyje, iki kol gausime balsvą spalvą. Reikėtų plakti elektriniu plakikliu su greičiausia plakimo funkcija ~10-15 min. Masė turi būti gana tirštoka. Į kiaušinių masę supilame cukrų, ir dar plakame tokiu pačiu mikserio rėžimu ~10-15 min., kol gausime tirštą, baltą masę. Po to į masę pamažu įsijojame truputį miltų, sumaišome plastikine ar gumine mentele, vėl įsijojame šiek tiek miltų, ir vėl išmaišome. Taip maišome, kol sunaudojame visus miltus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Imame išardomą apvalią tortinę. Aš naudojau 24 cm skersmens, bet galima naudoti ir 28 cm, tuomet tortas bus šiek tiek plonesnis. Ant tortinės dugno patiesiame kepimo popieriaus skritulį, jį ir kraštus patepame sviestu, pabarstome formą miltais.
Į formą pilame tešlą ir kepame orkaitėje 30-40 min. (priklauso nuo kepimo formos dydžio). Ar biskvitas iškepęs – patikrinkite įsmeigę į biskvito vidurį medinį dantų krapštuką. Jei ištraukus krapštukas švarus – tuomet biskvitas iškepęs. Kai biskvitas iškepa, ištraukiame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
_grietinėlę suplakame elektriniu plakikliu, kol ši kiek sutirštėja, tuomet sudedame likusius ingridientus ir plakame tol, kol gauname vientisą masę. Dedame į šaldytuvą atšalti. Jei naudojate tik grietinėlę ir cukraus pudrą – tuomet viską tiesiog suplakite iki tirštos masės_
Trijų pienų užpilas: visus ingredientus skirtus užpilui gerai sumaišome viename dubenyje.
Kai biskvitas atvėsta, apipjauname jo kraštus, kad atliptų nuo kepimo formos kraštų. Biskvitą gerai subadome šakute. Po truputį užpilame trijų pienų masę, pilame pamažu, ant viso biskvito, kad užpilas gerai įsigertų. Tuomet dedame sulaistytą biskvitą bent 30 min į šaldytuvą. Po to, biskvitą apverčiame į lėkštę, atsargiai nuimame kepimo popierių.
Ir galiausiai užtepame pasiruoštu kremu arba grietinėle. Jei naudosite kremą, galite pusę kremo užpilti, tuomet palikti sustengti šaldytuve porai valandų ir užpilti likusiu kremu. Aba vietoje nurodyto kremo galima rinktis 250 ml grietinėlės + pora šaukštų cukraus pudros. Skanaus!