Tešlai: | ||
3 stiklinės | pienas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 stiklinė | sviestas (tirpintas) | |
2 stiklinės | miltai | |
1 vienetas | citrinos (nutarkuota žievelė) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.5 stiklinės | vanduo (karštas) | |
Kremui: | ||
1 stiklinė | citrinų džemas ((šviežiai spaustos)) | |
6 vienetai | kiaušiniai | |
1.5 stiklinės | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | citrinos žievelė (tarkuota) | |
60 gramų | sviestas | |
šiek tiek | cukraus pudra |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas su kokoso pienu
- Riešutinis vaflių tortas
- Tortas „Bitutė“
- Vasariškas tortas
- Lilės tortas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Lukos želė tortas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Braškių tortas
- Tortas ale Tiramisu
- Gaivus mango tortas
- Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Kalėdinis tortas
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Mandarinius
- Grietinėlės pyragas
- Tortas "Rafaelo"
Blynų tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Pienas,
3 stiklinės -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1 stiklinė -
Miltai,
2 stiklinės -
Citrinos, nutarkuota žievelė,
1 vienetas -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, karštas,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinų džemas, (šviežiai spaustos),
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Citrinos žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
60 gramų - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais, suberti cukrų, žieveles, supilti vanilės esenciją ir sviestą, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Blynų tešlai leisti pastovėti apie pusvalandį. Pastovėjus supilti karštą vandenį, išmaišyti. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ir vieną po kito iškepti lietinius blynus. Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi. Citrinų sultis kaitinti beveik iki virimo ir išlėto, po truputį plakant supilti į kiaušinių plakinį. Supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol masė sutirštės (pasistengti neužvirti). Nukėlus nuo ugnies dėti sviestą, pamaišyti kol ištirps. Kad nesusidarytų plutelė, uždengti maistine plėvele (taip, kad liestųsi prie kremo) ir atvėsinti. Tortui naudoti panašaus dydžio į blynus apvalią formą, jos dugną patepti sviestu ir sluoksniuojant pertepti blynus kremu. Ant viršutinio blyno kremo netepti. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros ir kepti apie 20 min. Išimti iš formos, ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra ar kitaip papuošti.
Skanaus!