1 kilogramas | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
50 gramų | mielės |
5 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | aguonų |
1 stiklinė | razinos |
1 stiklinė | cukrus (lakštams pabarstyti) |
400 gramų | sviestas (lakštams aptepti) |
Imame paplotėlį, pakočiojame, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampome, kol paplotėlis pasidarys plonas kaip popieriaus lapas. Ištampytą lakštą tiesiame ant lentos ir labai plonai aptepame ištirpintu sviestu, bei pabarstome trupučiu cukraus. Tuomet imame kitą tešlos paplotėlį, su juo darome tą patį bei dedame ant pirmojo. Taip paruošiame visus šešis paplotėlius. Uždėjus paskutinį paplotėlį, gražiai visus kartu apipjauname apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiame nuplikytas ir sumaltas aguonas. (Aguonas plikome tokiu būdu: aguonas užplikome verdančiu vandeniu ir pusvalandį palaikome. Vėliau nusunkiame ir mėsmale sumalame arba sutriname). Visą likusį tešlos plotą apibarstome razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštus vyniojame voleliu. Iš jo darome žiedus arba pasagą, apie 1,5 val. laikome šiltai, paskui kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.. Ataušiname formoje. Išėmus iš formos apsijojame cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marmurinis keksas
- Šimtalapis su meile
- Aguoninis
- Obuolių „Šarlotė“
- Obuolių pyragas
- Spalvotas varškės pyragas
- Bananų pyragas
- Šimtalapis
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Karamelinis pyragas
- Apverstas pyragas su ananasais
- Karamelinis pyragas
- Niujorko pyragas
- Varškės pyragas su bananų įdaru
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Klasikinis pyragas "Tosca"
- Aguoninis pyragas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Obuolių pyragas
- Trupininis pyragas su uogiene
Tikrasis šimtalapis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
250 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Aguonos,
1.5 stiklinės -
Razinos,
1 stiklinė -
Cukrus, lakštams pabarstyti,
1 stiklinė -
Sviestas, lakštams aptepti,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles reikia pakildinti truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su jame išplaktais kiaušiniais suberiame kvietinius miltus, supilame pakildintas mieles ir smarkiai minkome ne mažiau kaip pusvalandį. Tešlą padalijame į lygias 6 dalis. Iš kiekvieno gabalo padarome po paplotėlį, aptepame tirpintu sviestu ir uždengiame pergamentiniu popieriumi, kad neišdžiūtų šiltai kildoma valandą.
Imame paplotėlį, pakočiojame, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampome, kol paplotėlis pasidarys plonas kaip popieriaus lapas. Ištampytą lakštą tiesiame ant lentos ir labai plonai aptepame ištirpintu sviestu, bei pabarstome trupučiu cukraus. Tuomet imame kitą tešlos paplotėlį, su juo darome tą patį bei dedame ant pirmojo. Taip paruošiame visus šešis paplotėlius. Uždėjus paskutinį paplotėlį, gražiai visus kartu apipjauname apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiame nuplikytas ir sumaltas aguonas. (Aguonas plikome tokiu būdu: aguonas užplikome verdančiu vandeniu ir pusvalandį palaikome. Vėliau nusunkiame ir mėsmale sumalame arba sutriname). Visą likusį tešlos plotą apibarstome razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštus vyniojame voleliu. Iš jo darome žiedus arba pasagą, apie 1,5 val. laikome šiltai, paskui kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.. Ataušiname formoje. Išėmus iš formos apsijojame cukraus pudra.
Komentarai (33)
-
Janina
2017-02-08 16:03
Ne visai teidingai atliekamas. Sviestas pilamas tik ant istampytu lakstu
-
Janina
2017-01-09 13:40
kodel jis man sukrito, ka daryti kad nesukrisu Aciu
-
niam niam
2016-12-12 13:56
mhm taip skanu bet rasit ismok vaikeli :S
-
eurika
2016-11-09 13:39
Paskaiciau keleta komentaru.....juokas ima tai tikrai gera receptura.esu profesionali konditere 28 metus .domejausi ir domiuosi autentiskom recepturom.simtalapis nera lietuviskos kilmes .kaip ir kibinai simtalapis atejo kartu su totoriais ir karaimais i lietuva.tai mielinis kepinys su pakankamai ilgai trunkanciu gamybos procesu. Kapota tesla kaip gerai ji bebutu pagaminta tokio elstingumo neturi.
-
Julija
2016-07-07 16:44
Tikra NESAMONE! nedarykite pagal sia nesamone!!!!
-
Milena
2016-03-15 13:12
Labai skanus ♥♡★☆■□●○•°
-
Dalia
2016-03-13 22:34
Smagu, kad nori žmonės gaminti ir prisigalvoja visokių receptų. Kaip galima sakyti, kad "tikrasisi", jei jis su mielėmis? Ten , išties eina kapota tešla ( kapojant sviestą ir jį pagaminti reikia ne valandos, tai kam taip garsiai šaukti, gal reiktų kukliau, pvz šimtalapis pagal Oną, ar Ritą, ar Jūratę (lietuviškai )Tada bent būtų ir skanu, lengva pagaminti ir teisinga.
-
le
2016-02-27 10:31
mes darėme is 5 daliu
-
Egle
2016-01-15 21:38
Kokia nesamone cia ....pasiskaitykit recepta tikra
-
erika
2015-12-25 14:55
Suformavus nereikia kildyti. Galima iš karto kepti. Patirtis.!!!