
50 gramų | mielės |
2.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
6 valgomieji šaukštai | margarinas |
750 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | razinos |
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Grūdėtoji duona
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Balta duona su čiobreliais
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Sveikuolių duona
-
Duonos keksas
-
Totorių duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Duona su svogūnais
-
Pikantiška duona
-
Bananų duonelė
-
Duona su prieskoniais
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Česnakinė duona
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Ruginių miltų bandelės
-
Duona be glitimo
Mielinė bulka su razinomis

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas, šiltas,
2.5 stiklinės -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Margarinas,
6 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
750 gramų - Razinos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpiname su šaukšteliu cukraus ir 0,5 stiklinės šilto pieno ir paliekame pastovėti.
Vieną kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečdalį miltų sumaišome su lydytu margarinu ir druska, išmaišome, sudedame mieles ir vėl išmaišome. Paliekame pakilti.
Kai tešla padvigubėja suberiame antrą trečdalį miltų, įpilame išplaktą kiaušinį, išminkome. Supilame likusį pieną ir likusius miltus, minkome tešlą. Galiausiai suberiame razinas, vėl išminkome ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
Tešlą padaliname į tris dalis, iškočiojame ir supiname kasą, dedame į skardą, dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Komentarai (8)
-
rasa
2016-12-01 10:02
o vietoj margarino sviestas netiktu?
-
ausrA
2016-01-25 11:02
Nuo kada margarinas matuojamas saukstais ir is vis be rysio surasyta darbo eiga bei produktu kiekis
-
Darius
2015-12-29 15:47
Nesupratau kiek pieno ml galma pasakyt
-
Viligaila
2015-04-05 20:59
Trūksta saldumo stipriai, viskas kitas gerai.
-
staras
2011-07-09 20:56
gal skanu.....? :soku: