500 gramų | ruginiai miltai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
3 stiklinės | grūdai (dribsniai) |
2 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
3 stiklinės | linų sėmenys |
2 stiklinės | saulėgrąžos |
2 saujos | kmynai |
150 gramų | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1.5 litro | vanduo (virintas) |
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sėlenų duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Vatikano duona
- Apvaliosios bandelės
- Duonos keksas
- Obuolių duona
- Kukurūzų balta duona
- Kopūstų duonelė
- Ruginė duona
- Mielinė bulka su razinomis
- Česnakinė duona
- Bulka "Pynutė"
- Prancūziška duona
- Kepenėlių duona
- Naminis lavašas
- Šviesi kvietinė duona
- Bulvių duona su kmynais
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Mano naminė duona
Naminė duona
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grūdai, dribsniai,
3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2 stiklinės -
Linų sėmenys,
3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2 stiklinės -
Kmynai,
2 saujos -
Cukrus,
150 gramų -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo, virintas,
1.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Vidukas
2016-02-18 18:45
O kiek raugo deti???
-
ridikelis
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...