500 gramų | ruginiai miltai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
3 stiklinės | grūdai (dribsniai) |
2 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
3 stiklinės | linų sėmenys |
2 stiklinės | saulėgrąžos |
2 saujos | kmynai |
150 gramų | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1.5 litro | vanduo (virintas) |
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duoninis biskvitas
- Ciabatta (itališka duona)
- Spelta duona su sėklomis
- Bulvių duona
- Naminė balta duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Citrinų duona
- Prancūziška duona Brioche
- Naminė bulka su sezamais
- naminė duonelė
- Kopūstų duonelė
- Vatikano duona
- Ruginė duona
- Ruginių miltų bandelės
- Kukurūzų balta duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Mano naminė duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Avietiniai keksiukai
- Batonas su banano įdaru
Naminė duona
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grūdai, dribsniai,
3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2 stiklinės -
Linų sėmenys,
3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2 stiklinės -
Kmynai,
2 saujos -
Cukrus,
150 gramų -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo, virintas,
1.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Vidukas
2016-02-18 18:45
O kiek raugo deti???
-
ridikelis
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...