Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.
Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.
Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).
Skanaus
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Sveikuolių duona
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
0.66 stiklinės | avižinių dribsnių |
0.66 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
0.66 stiklinės | saulėgrąžos |
0.33 stiklinės | linų sėmenys |
0.33 stiklinės | kmynai |
100 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 litras | vanduo (šiltas) |
šiek tiek | sezamas (sįklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Prancūziška duona Brioche
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Speltos duona duonkepei
-
Bulka "Pynutė"
-
Ruginių miltų bandelės
-
Naminis lavašas
-
Pita
-
Bulvių duona
-
Citrinų duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Duona "Ežiukas"
-
Šviesi kvietinė duona
-
Naminė duona
-
Vatikano duona
-
Krapų duona
-
Duona su žalumynais
-
Bananų duonelė
-
Medaus duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
Sveikuolių duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Avižiniai dribsniai,
2/3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2/3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2/3 stiklinės -
Linų sėmenys,
1/3 stiklinės -
Kmynai,
1/3 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Vanduo, šiltas,
1 litras - Sezamas, sįklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.
Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.
Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).
Skanaus
Reklama:
Komentarai (2)
-
žinantis
2015-02-08 19:35
Negalima dėti linu sėmenu į duona.
-
ddd
2011-11-18 09:57
Gerai, o is kur paimti ta rauga?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...