Visus grūdus sumalame iki miltų.
Mieles sumaišome su medumi bei vandeniu.
Sumaišome visas sudedamąsias dalis ir minkome tešlą. Ją paliekame pakilti 15 minučių.
Tešlą dedame į sviestu ištepta kepimo formą, apibarstome avižiniais dribsniais ir dar paliekame pakilti apie 1 valandą laiko.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C laipsnių. Duoną kepame 40 minučių.
Grikių duona
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 350 gramų | kviečiai (spelta) |
| 150 gramų | grikiai |
| 350 gramų | vanduo (šiltas) |
| 40 gramų | mielės |
| 1 arbatinis šaukštelis | medus |
| 20 gramų | acto |
| 50 gramų | saulėgrąžos |
| 50 gramų | sezamas (sėklos) |
| 50 gramų | sėlenos (kviečių) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona su žalumynais
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Grūdėtoji duona
-
Aguoninis pyragas
-
Naminė balta duona
-
Duona be glitimo
-
Kopūstų duonelė
-
Saldi bananų duona
-
Prancūziška duona Brioche
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Obuolių duona
-
Ruginė duona
-
Bulvių duona
-
Sūrūs riestainiai
-
Krapų duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Apvaliosios bandelės
Grikių duona
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kviečiai, spelta,
350 gramų -
Grikiai,
150 gramų -
Vanduo, šiltas,
350 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
20 gramų -
Saulėgrąžos,
50 gramų -
Sezamas, sėklos,
50 gramų -
Sėlenos, kviečių,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus grūdus sumalame iki miltų.
Mieles sumaišome su medumi bei vandeniu.
Sumaišome visas sudedamąsias dalis ir minkome tešlą. Ją paliekame pakilti 15 minučių.
Tešlą dedame į sviestu ištepta kepimo formą, apibarstome avižiniais dribsniais ir dar paliekame pakilti apie 1 valandą laiko.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C laipsnių. Duoną kepame 40 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Aš
2016-02-24 06:43
Kokia čia grikių duona, jeigu su kviečiais. Tai ne grikių duona, o grikių-kviečių duona. Nereikia apgaudinėti.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
