| 400 gramų | kvietiniai miltai |
| 150 gramų | varškė |
| 1 stiklinė | pienas |
| 120 gramų | cukrus |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 25 gramai | mielės |
| 40 gramų | sviestas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| šiek tiek | sezamas (sėklos) |
| šiek tiek | riešutai |
Sviestą išlydyti. Varškę sutrinti su šakute. Varškę ir sviestą supilti į kiaušinių, pieno ir mielių masę, viską išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir viską gerai išminkyti, tešla neturėtų lipti prie rankų. Tešlą palikti šiltai kol iškils.
Kai tešla iškils ją dar kartą išminkyti. Formuoti tris volelius ir juos supinti kaip kasytę. Pynutes aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar riešutais. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti 200C temp. kepti apie 20 min. kol gražiai parus. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greiti pyragėliai - maišeliai
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Morengai su šokoladu
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Obuolių spurgos be mielių
-
Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
-
Pyragėliai su slyvomis
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Mėsos ir sūrio pyragėliai
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Riestainiai
-
Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
-
Keksiukai su šviežiomis uogomis
-
Sluoksniuotos tešlos rageliai
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Lengvai padaromi purūs žagarėliai
Pynutės su sezamo sėklomis
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Varškė,
150 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Mielės,
25 gramai -
Sviestas,
40 gramų - Druska
- Vanilinis cukrus
- Cukraus pudra
- Sezamas, sėklos
- Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildyti, bet neužvirti. Į pieną suberti mieles,cukrų, įmušti kiaušinį ir viską labai gerai išmaišyti, kol mielės ištirps.
Sviestą išlydyti. Varškę sutrinti su šakute. Varškę ir sviestą supilti į kiaušinių, pieno ir mielių masę, viską išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus ir viską gerai išminkyti, tešla neturėtų lipti prie rankų. Tešlą palikti šiltai kol iškils.
Kai tešla iškils ją dar kartą išminkyti. Formuoti tris volelius ir juos supinti kaip kasytę. Pynutes aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar riešutais. Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti 200C temp. kepti apie 20 min. kol gražiai parus. Skanaus!
Komentarai (7)
-
[email protected]
2016-03-20 15:58
Pynutes
-
Violeta
2016-01-28 17:21
esu patyrus kepeja,viien tik kaip rasiaus recepta,nujauciu,kad turi iseiti labai minkstos ir skanios bandeles,einu tuoj pat ismeginti,kas gausis
-
Olaiwa
2013-10-03 20:05
Radau, kad 7g sausu mieliu atitinka 20 g paprastu (slapiu-saldytu) mieliu
-
Olaiwa
2013-10-03 20:03
Rimtai, cia sausos mieles ar tos saldytos?
-
neziniuke
2013-10-02 15:10
o sausos mieles dedasi cia?
-
Jolanta
2011-06-17 16:33
Labai skanu (y)
-
Margarita iš Klaipėdos
2011-06-16 09:20
:super2: puikus receptas!
