200 gramų | miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
50 gabalų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
300 gramų | braškės |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Šokoladiniai keksiukai
- Riešutinis pyragas
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
- Greitas sausaininis pyragas
- Sluoksniuotos tešlos rageliai
- Aguoninės formelės
- Pusryčių keksiukai
- Mini canelles
- Papajaus pyragėliai
- Paprastas obuolių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Desertas "Skanumėlis"
- Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Napoleono pyragaičiai
- Šokoladainis
- Šokoladinė suflė
- Aguonų vyniotinukai
Plikytos tešlos pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Cukrus,
50 gabalų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Braškės,
300 gramų -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite.
Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį, plakite maždaug minutę, įmuškite antrą kiaušinį, plakite minutę, įmuškite trečią kiaušinį, plakite, kol tešla taps puri.
Sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą, ant popieriumi išklotos skardos išpurkškite 12 vienodo dydžio pyragaičių. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite apie 35 min. Nedarinėkite orkaitės durelių. Kai pyragaičiai pakils ir gražiai paruduos, ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti.
Grietinėlę atšaldykite, suberkite cukrų, suplakite iki standžių putų, įmaišykite citrinų sultis.
Perpjaukite pyragėlį pusiau. Ant apatinės puselės išdėliokite gabalėliais pjaustytas braškes, užkrėskite grietinėlės kremo, užvožkite kita pusele, ant viršaus uždėkite šaukštelį kremo, papuoškite braškės pusele, pabarstykite milteliniu cukrumi.