
200 gramų | miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
50 gabalų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
300 gramų | braškės |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
-
Paprastas obuolių pyragas
-
Mini čeburekai
-
Pyragėliai su sūriu
-
Tobulosios mielinės spurgos
-
Bandelės su cinamonu
-
Mascarponės keksiukai
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Šokoladinė suflė
-
Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Imbieriniai keksiukai
-
Aguoninės formelės
-
Obuoliniai rageliai
-
Lazdelės su sūriu
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
-
Saldieji keksiukai
-
Keksiukai
Plikytos tešlos pyragaičiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Cukrus,
50 gabalų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Braškės,
300 gramų -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite.
Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį, plakite maždaug minutę, įmuškite antrą kiaušinį, plakite minutę, įmuškite trečią kiaušinį, plakite, kol tešla taps puri.
Sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą, ant popieriumi išklotos skardos išpurkškite 12 vienodo dydžio pyragaičių. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite apie 35 min. Nedarinėkite orkaitės durelių. Kai pyragaičiai pakils ir gražiai paruduos, ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti.
Grietinėlę atšaldykite, suberkite cukrų, suplakite iki standžių putų, įmaišykite citrinų sultis.
Perpjaukite pyragėlį pusiau. Ant apatinės puselės išdėliokite gabalėliais pjaustytas braškes, užkrėskite grietinėlės kremo, užvožkite kita pusele, ant viršaus uždėkite šaukštelį kremo, papuoškite braškės pusele, pabarstykite milteliniu cukrumi.