![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
200 gramų | miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
50 gabalų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
300 gramų | braškės |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos rageliai
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Desertas "Skanumėlis"
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Meduoliukai
-
Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
-
Plikyti pyragaičiai
-
Spurgos su meile ir varške
-
Pyragėliai su obuoliene
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
-
Aguoniniai pyragėliai
-
Šokoladinė suflė
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Bandelės su grybais
-
Velykiniai lizdeliai
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Suktukai su varške
-
Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
Plikytos tešlos pyragaičiai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Cukrus,
50 gabalų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Braškės,
300 gramų -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite.
Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį, plakite maždaug minutę, įmuškite antrą kiaušinį, plakite minutę, įmuškite trečią kiaušinį, plakite, kol tešla taps puri.
Sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą, ant popieriumi išklotos skardos išpurkškite 12 vienodo dydžio pyragaičių. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite apie 35 min. Nedarinėkite orkaitės durelių. Kai pyragaičiai pakils ir gražiai paruduos, ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti.
Grietinėlę atšaldykite, suberkite cukrų, suplakite iki standžių putų, įmaišykite citrinų sultis.
Perpjaukite pyragėlį pusiau. Ant apatinės puselės išdėliokite gabalėliais pjaustytas braškes, užkrėskite grietinėlės kremo, užvožkite kita pusele, ant viršaus uždėkite šaukštelį kremo, papuoškite braškės pusele, pabarstykite milteliniu cukrumi.