![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
350 gramų | miltai | |
200 gramų | sviestas | |
125 gramai | grietinė | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
400 mililitrų | pienas | |
400 gramų | sviestas | |
250 mililitrų | spanguolių uogienės | |
3 vienetai | kiaušinių trynių | |
130 gramų | cukrus | |
40 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Alinos keksiukai
-
Šokoladinis pyragėlis per 3 minutes
-
Obuoliniai rageliai
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Pusryčių keksiukai
-
Riešutinis pyragas
-
Papajaus pyragėliai
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
-
Rageliai
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Plikyti sausainiai su kremu
-
Žaismingi keksiukai
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Citrinų pudingas
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Obuolių pyragėliai
-
Desertas "Skanumėlis"
-
Napoleono pyragaičiai
Napoleono pyragaičiai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
350 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Grietinė,
125 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Sviestas,
400 gramų -
Spanguolių uogienė,
250 mililitrų -
Kiaušinių tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
130 gramų -
Miltai,
40 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus peiliu sukapoti su sviestu, tada sudėti grietinę, kiaušinį, druską. Išminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Kol tešla šaldytuve, pasidarome kremą: kiaušinių tryniai mikseriu plakami su cukrumi. Suberiami miltai. Pienas užvirinamas su sviestu ir pilamas ant kiaušinių masės. Viskas kaitinama ant silpnos ugnies ir maišoma, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame maždaug apie 0,5 cm storio. Tuomet stikline išspausti norimo dydžio rutuliukus. Juos subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaiteje 5 - 10 minučių, kol paruduoja.
Formuojame pyragėlius: ant vieno paplotėlio tepame plikytą kremą, dedame kitą paplotėlį ant jo tepame spanguolių uogienę. Vėl uždedame paplotėlį, ant kurio tepame kremą. Taip sluoksniuojame pyragėlius. Gali būti 4-6 paplotėliai. Kiekvieną pyragėlį aptepame kremu ir aplipdome paplotėlių trupiniais.
Komentarai (3)
-
taigi
2019-03-11 18:17
su miltais i tesla
-
Kristina
2019-01-14 18:13
O kur deti tuos 400gr sviesto