500 mililitrų | pienas |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | miltai |
250 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
2 valgomieji šaukštai | romas (tamsus) |
2 valgomieji šaukštai | rudasis cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ( formelių ištepimui) |
Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.
Į tešlą įmaišyti romą ir vanilinį cukrų. Tešla turi būti labai skysta.
Prieš kepant, pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.
sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Margi keksiukai
- Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
- Dribsnių keksiukai
- Pyragėliais su brokoliais ir keptais svogūnais
- Mini canelles
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Pyragėliai su baravykais
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Tiramisu
- Spurgos iš varškės
- Pyragas aguonėlė
- Obuoliai skarelėse
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Dieviški eklerai
- Šokoladinė suflė
- Amerikietiškos spurgytės
- Žagarėliai
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
Mini canelles
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 24
-
Pienas,
500 mililitrų -
Sviestas,
50 gramų -
Miltai,
100 gramų -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
250 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Romas, tamsus,
2 valgomieji šaukštai -
Rudasis cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas, formelių ištepimui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną ir sudėti sviestą. Kaitinti ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.
Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišyti.
Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.Kai pieno ir sviesto mišinys atvės iki maždaug 50°C temperatūros (jis turi būti šiltas, tačiau ne karštas), supilti jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišyti, kol visiškai neliks miltų gumuliukų.
Į tešlą įmaišyti romą ir vanilinį cukrų. Tešla turi būti labai skysta.Dubenį su paruošta tešla uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 24 valandas.
Prieš kepant, pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.Pripildytas formeles dėti į jau įkaitusią orkaitę, į vidurinę jos pakopą. Kepti 15 minučių, tada
sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.Po 45 minučių jie turi būti tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus, o perlaužto pyragėlio vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos.
Komentarai (3)
-
Viktorija
2014-12-21 19:25
Nuodėmingai skanu!
-
Zinovas
2014-12-18 15:03
Visiskai ziriai skanutis reikalas, nu pasigaminome namie nu nu :D siltus suvalgiau ir jauciu daugiau niekad ju nebedarysiu :D betskanus