
260 gramų | kvietiniai miltai (tešlai) |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
120 mililitrų | pienas |
šiek tiek | druska |
4 vienetai | obuoliai (įdarui) |
100 gramų | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 - 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus !
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio pyragėliai
-
Obuoliniai rageliai
-
Žaismingi keksiukai
-
Želiniai pyragėliai
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Džiūvėsėlių spurgos meduje
-
Keksai su morkomis
-
Pyragėliai su vaisiais
-
Avietiniai keksiukai
-
Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pyragėliai einant į svečius
-
Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
-
Dribsnių keksiukai
-
Kalėdine spurga
-
Amerikietiškos spurgytės
-
Aguonų vyniotinukai
-
Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
-
Paprastas skanių spurgų receptas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
Obuolinės kišenėlės

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, tešlai,
260 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
120 mililitrų - Druska
-
Obuoliai, įdarui,
4 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.
Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 - 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Skanaus !