270 gramų | filadelfijos sūrio | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
6 valgomieji šaukštai | cukrus | |
3 valgomieji šaukštai | mėlynių džemas (ar kitokio mėgstamo, uogienės) | |
1 sauja | šaldytos mėlynės (nebūtina) | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas | |
Pagrindui: | ||
200 gramų | sausainiai | |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avietinė pasaka
- Varškės desertas
- Kavos ir ledų desertas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Citrininiai arbūzų ledukai
- Ryžių desertas
- Greitas sausaininis pyragas
- Manekenes ledai
- Varškėčiai su džiovintais vaisiais
- Grietinėlės ledai su vanile
- Bakalieno Tinginys
- Vaisiniai ežiukai
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Grietinėlės ledai
- Desertas su persikais
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Grietinėlės pyragas
- Persikų tyrės želė su serbentais
Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Filadelfijos sūris,
270 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Mėlynių džemas, ar kitokio mėgstamo, uogienės,
3 valgomieji šaukštai -
Šaldytos mėlynės, nebūtina,
1 sauja -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilės ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sausainiai,
200 gramų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 165 C.
Sviestą išlydome mikrobangėje. Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių, gerai sumaišome su sviestu. Į metalinę keksiukų formą išdėliojame 12 popierinių keksiukų formelių.
Į keksiukų formeles tolygiai paskirstome sausainių trupinius, išlyginame paviršių, gerai prispaudžiame, dedame į orkaitę ir kepame 7 min. Ištraukiame ir paliekame pravėsti. Orkaitės neišjungiame.
Kreminį sūrį išplakame su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, vanilės esencija, citrinos sultimis. Plakame, kol nelieka gumulėlių.
Sūrio masę tolygiai paskirstome ant sausainių trupinių, dedame atgal į orkaitę ir kepame 18-19 min. (ne ilgiau, nes paviršius sutrūkinės) Ištraukiame ir paliekame visiškai atvėsti, po to dedame į šaldytuvą sustingti.
Džemą pašildome mikrobangėje, kol šiek tiek suskystėja, po to užpilame ant keksiukų, sudėliojame mėlynes. Jei nekantraujate paragauti keksiukų, kai iškeps, palikite šiek tiek pravėsti ir galite mėgautis (tik nesustengusi sūrio masė bus kiek skystoka, bet laaabai skani!).