
Naminė karamelė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų | cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duonos putėsiai
-
Braškių pienas
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Dribsniai su vaisiais
-
Desertinė varškytė
-
Citrininis tiramisu
-
Grietinės želė su bananais
-
Varškės ledai
-
Avietinė pasaka
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Vaisių ir jogurto desertas
-
Braškių desertas su pienu ir augaline žele
-
Labai skani braškių sriuba
-
Desertinis tortas
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Sūrio tortas
-
Paprasti naminiai ledai
-
Margas varškės desertas
-
Pusryčių desertas
Naminė karamelė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Reklama:
Komentarai (2)
-
erlandas
2016-07-14 21:51
Ar kam nors isejo
-
čiulpk byby
2015-01-18 09:21
krč pabandziau prisvilo gal kaskas ne taip? :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...