
400 gramų | varškė | |
125 gramai | jogurtas | |
1 vienetas | obuoliai | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
3 valgomieji šaukštai | vanduo | |
1 valgomasis šaukštas | želatina | |
1 arbatinis šaukštelis | aguonų | |
0.5 pakelio | apelsinų želė | |
Pagrindui: | ||
1 pakelis | šokoladinių sausainių | |
100 gramų | sviestas | |
2 valgomieji šaukštai | žemės riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Varškės skanėstas
-
Braškumėlis
-
Vaisių vėrinukai
-
Vaisinis desertas
-
Naminiai ledai
-
Pascha
-
Šokoladiniai bananai
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Melionų desertas
-
Citrininiai arbūzų ledukai
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Žele desertas
-
Vasaros desertas
-
Vaisių vėrinukai
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Pusryčių desertas
-
Kokteilis „Vampyro aistra“
-
Grietinėlės pyragas
-
Tinginys tarp aguonų
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Varškė,
400 gramų -
Jogurtas,
125 gramai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
3 valgomieji šaukštai -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Aguonos,
1 arbatinis šaukštelis -
apelsinų želė,
0.5 pakelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Šokoladiniai sausainiai,
1 pakelis -
Sviestas,
100 gramų -
Žemės riešutai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausainius sutrupinti kočėlu, sviestą išlydi, truputį atvėsinti. Riešutus paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje. Sausainius, riešutus (galima pasmulkinti) ir sviestą sumaišyti. Imti indą, kuriame sluoksniuosite tortą ir iškloti jį maistine plėvele. Sudėti sausainius, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Varškę, jogurtą (naudojau be jokių priedų) ir cukrų (jo galima dėti daugiau ar mažiau, pagal skonį) sutrinti. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Kelis šaukštus varškės masės dėti į želatiną ir išmaišyti, tuomet visą želatinos masę supilti į likusią varškę bei gerai išmaišyti. Išimti sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo supilti varškę. Vėl statyti į šaldytuvą.
Apelsinų želė užpilti 250 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles sudėlioti ant varškės masės, ir užpilti vėsia apelsinų želė. Nakčiai palikti šaldytuve. Prieš tiekiant, viršų berti aguonomis. Skanaus!