2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
50 mililitrų | kakava |
125 gramai | sviestas (ar margarinas) |
100 mililitrų | cukrus |
400 mililitrų | avižinių dribsnių |
2. Įmaišyk avižinius dribsnius.
3. Formuok mažus vienodus rutuliukus. Apvoliok juos spalvotomis karamelės drožlėmis arba perliniu cukrumi. Padėk į šaldytuvą keletui valandų.
Švediškas receptas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Nugos tortas
- Įdaryti persikai
- Vasariškas desertas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Gaivus varškės desertas
- Naminiai ledai su braškėmis
- Braškinis tiramisu
- Sūrio pyragas
- Šokoladiniai kavos ledai
- Manekenes ledai
- Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
- Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Gaivus kokosinis desertas
- Viskio karamelė
- Pyragėliai su kremu
- Kiaušinių baltymų tortas
- Trešnės marškinėliuose
- Šokoladinis desertas
- Juodasis tinginys
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
- Paruošimo laikas:
-
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kakava,
50 mililitrų -
Sviestas, ar margarinas,
125 gramai -
Cukrus,
100 mililitrų -
Avižiniai dribsniai,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Sumaišyk visus ingredientus, iškyrus avižinius dribsnius.
2. Įmaišyk avižinius dribsnius.
3. Formuok mažus vienodus rutuliukus. Apvoliok juos spalvotomis karamelės drožlėmis arba perliniu cukrumi. Padėk į šaldytuvą keletui valandų.
Švediškas receptas.
Komentarai (20)
-
skirmante
2016-01-02 19:01
Paskaiciau bed dar nedariau
-
dija
2015-01-01 13:17
skanaus retcepto nemaciau bet visiem reikia girti kitus
-
Rita
2014-08-07 21:00
Aviziniai dribsniai tikriausiai tie kur 1 min?
-
Ugnė
2011-04-08 17:58
kažkaip labai daug piktų komentarų. Atsitokėkit, žmonės, ir pralinksmėkit šiek tiek, juk ne viskas aplinkui tik juoda. Žmogus stengiasi, deda receptus ir koks skirtumas kaip pavadina. Gaminkit, smaližiaukit ir kuo daugiau pozityvių minčių :)
-
Aldona
2011-02-01 16:00
Atsakymas Ingai
Dribsniu nereikia uzpilti vandeniu ar kuom kitu. Dribsniai isbriksta geriau jei maisant su kitais ingredientais pridedama pora saukstu stiprios kavos.Nepedauginkite, nes rutuliukai bus per minksti.Sekmes!
-
Inga
2011-01-20 15:38
o aviznius dribsius reikia uzpilti vandeniu??? ar tiesiai is pakelio ir su kitais ingridientais maisyti? aciu.
-
Aldona
2010-11-16 21:54
Na vat ir Jus, ponia ar panele,Agne ir pati neparaset tikro originalaus pavadinimo. Ogi receptas yra ant aviziniu dribsniu pakelio,kuriuos galima nusipirkti kiekvienoj ICA ar CONSUM parduotuvej! Ir cia jie vadinasi "Chokladbollar". O vadinti juos "Negerbollar" yra draudziama ir taip jie Svedijoj nebevadinami del rasismo. Faktiskai jie yra vadinami pagal tai kuom yra apibarstomi, apvoliojami. O pasidaryti juos Svedijoje moka beveik kiekvienas vaikas.
-
Agne
2010-10-31 16:52
Seip tai vadinasi Kokosbollar arba negerbollar ,jeigu svediskai ;)
-
Agne
2010-05-28 08:45
Dariau tokius rutuliukus ir isties jie skanus. Aviziniai dribsniai turi buti labai plonyciai tada skanesni yra tie saldainiai.
-
Kristina
2010-04-01 13:52
Ar būtina dėti avižinių dribsnių? :nezinau: