1. Į vidutinio dydžio puodą suberti želatiną, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. Tada supilti verdantį vandenį ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol želatina ištirps. Nukelti nuo viryklės.
2. Supilti cukrų ir vėl uždėjus ant viryklės maišyti, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės.
3. Įpilti šlakelį šalto vandens ir paruoštas sultis. Trumpai palikite šaldiklyje. Supilti į metalinį plokščią dubenį ir šaldyti 2-3 val., kol pradės stingti.
4. Šerbetą sudėti į atšaldytas deserto taures. Puošti smulkiais citrinos lapeliais bei tarkuota apelsino ir citrinos žievele.
Citrinų šerbetas
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | želatina |
375 mililitrai | vanduo (verdantis) |
125 mililitrai | vanduo (verdantis) |
250 gramų | cukrus |
250 mililitrų | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kokteilis „Vampyro aistra“
- Gaivus varškės desertas su vaisiais
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Juodasis tinginys
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Avokadų ir citrinų desertas
- Ryžių desertas
- Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
- Karamelinės lazdelės
- Citrinos drebučiai
- Varškės skanėstas
- Želė su vaisiais
- Čigonų plokštainis
- Šokoladiniai kavos ledai
- Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
- Tortas "Grietinė"
- Naminė karamelė
- Vaisinis desertas
- Vaflių tortas
Citrinų šerbetas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo, verdantis,
375 mililitrai -
Vanduo, verdantis,
125 mililitrai -
Cukrus,
250 gramų -
Citrinų sultys,
250 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
1. Į vidutinio dydžio puodą suberti želatiną, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. Tada supilti verdantį vandenį ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol želatina ištirps. Nukelti nuo viryklės.
2. Supilti cukrų ir vėl uždėjus ant viryklės maišyti, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės.
3. Įpilti šlakelį šalto vandens ir paruoštas sultis. Trumpai palikite šaldiklyje. Supilti į metalinį plokščią dubenį ir šaldyti 2-3 val., kol pradės stingti.
4. Šerbetą sudėti į atšaldytas deserto taures. Puošti smulkiais citrinos lapeliais bei tarkuota apelsino ir citrinos žievele.
Reklama:
Komentarai (3)
-
gitana
2010-10-09 01:14
serbetas is citrinos ha ha nori suzinoti citros serbetiniai ledai degtine ir biskuti pieno nori tikskslaus recepto pirma pasiteirauk po to reklamuokis
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...