Patarimas
Ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, - tada jie bus birūs.
Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.

Ryžių desertas
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
0.5 litro | pienas |
50 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska |
125 gramai | ryžiai |
50 gramų | migdolai (kapoti) |
720 mililitrų | abrikosų (konservuoti) |
1 valgomasis šaukštas | trauktinė (abrikosų) |
125 mililitrai | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
-
Braškių grietinėlė
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Tortas su uogienės padažu
-
Kukurūzų skanėstas
-
Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
-
Tinginys su riešutais
-
Kokteilis „Vampyro aistra“
-
Tinginys
-
Desertine varškė
-
Degtinės ledai
-
Želė „Spanguolės ant sniego“
-
Ledų ir kolos kokteilis
-
Obuolių šerbetas
-
Ledai su braškėmis
-
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Ledų desertas
-
Tinginėlis
-
Sūrio desertas
Ryžių desertas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
0.5 litro -
Cukrus,
50 gramų - Druska
-
Ryžiai,
125 gramai -
Migdolai, kapoti,
50 gramų -
Abrikosai, konservuoti,
720 mililitrų -
Trauktinė, abrikosų,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
125 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Patarimas
Ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, - tada jie bus birūs.
Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...