![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
500 mililitrų | grietinė (tiršta) | |
2 pakeliai | sausainiai (vanilės arba sutirštinto pieno skonio) | |
200 gramų | chalva (vanilės skonio) | |
1 pakelis | sausainiai (šokoladiniai) | |
6 valgomieji šaukštai | uogienė (rūgšti arba šviežios uogos) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | braškės |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis vaisinis tortas
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Gervuogių musas
-
Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
-
Vaisiniai ežiukai
-
Margas varškės desertas
-
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
-
Naminiai ledai
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Sūrio tortas
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Paprastasis pudingas
-
Kukurūzų skanėstas
-
Uogų desertas
-
Varškės tortas
-
Kuskuso desertas
-
Žiemos skanumynas
-
Sūrio desertas
-
Ledų ir bananų kokteilis
-
Tinginių - tinginys
Nekeptas sausainių tortas su chalva
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinė, tiršta,
500 mililitrų -
Sausainiai, vanilės arba sutirštinto pieno skonio,
2 pakeliai -
Chalva, vanilės skonio,
200 gramų -
Sausainiai, šokoladiniai,
1 pakelis -
Uogienė, rūgšti arba šviežios uogos,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Braškės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Chalvą sutrinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plaktuvu. Padėkite 1 - 2 valandoms į šaldytuvą, kad masė apstingtų.
Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-tą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos pasilikite).
Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Laikyti mažiausiai 8 val.
Prieš patiekdami, gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.
Skanaus.
Komentarai (3)
-
Asta
2017-04-09 20:17
Skanu
-
Neringa
2014-07-01 21:57
Kokia chalva deti-riesutu, ar saulegrazu?