Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Gervuogių musas
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų | gervuogės |
700 mililitrų | vanduo |
1 stiklinė | cukrus |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Plikyti pyragaičiai su kremu
-
Vasariškas desertas
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Rageliai su kremu ir šilauogemis
-
Vaisinis kremas
-
Varškės desertas su vaisiais
-
Šokoladinis tortas
-
Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
-
Avokadų ir citrinų desertas
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Aronijų ir obuolių želė
-
Šokoladiniai ledai
-
Kaimiški ledai
-
Arvydo varškės desertas
-
Želė su vaisiais
-
Tortas su uogienės padažu
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Varškės kremas su apelsinais
Gervuogių musas
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Gervuogės,
250 gramų -
Vanduo,
700 mililitrų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai