Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
Gervuogių musas
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų | gervuogės |
700 mililitrų | vanduo |
1 stiklinė | cukrus |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Čigonų plokštainis
- Šokoladiniai bananai
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Įdaryti persikai
- Paprastasis pudingas
- Labai skani braškių sriuba
- Nekeptas varškės tortas
- Bananų salotos su abrikosais
- Persikų desertas
- Braškių grietinėlė
- Karamelinės lazdelės
- Tiramisu
- Margas varškės desertas
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Apelsinų želė
- Vasariškas tortas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Abrikosų laiveliai
- Ledai ''Skanumėlis''
Gervuogių musas
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Gervuogės,
250 gramų -
Vanduo,
700 mililitrų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai