Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
Prancūziška duona
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 3 valgomieji šaukštai | mielės |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 3 stiklinės | jogurtas (rūgštus) |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| 7 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 2.5 stiklinės | vanduo (pašildytas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų duonelė
-
Šviesi kvietinė duona
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Rūpių miltų duona
-
Balta duona su čiobreliais
-
Prancūziška duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Grūdėtoji duona
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Avietiniai keksiukai
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Duonos keksas
-
Citrinų duona
-
Kepenėlių duona
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Apvaliosios bandelės
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Saldi bananų duona
-
Kukurūzų balta duona
-
Duona su prieskoniais
Prancūziška duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Jogurtas, rūgštus,
3 stiklinės -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
7 stiklinės -
Vanduo, pašildytas,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
