Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Prancūziška duona
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 stiklinės | jogurtas (rūgštus) |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
7 stiklinės | kvietiniai miltai |
2.5 stiklinės | vanduo (pašildytas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta duona su čiobreliais
-
Obuolių duona
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Sveikuolių duona
-
Sodininkų duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Grūdėtoji duona
-
Avietiniai keksiukai
-
Grikių duona
-
Medaus duona
-
Citrinų duona
-
Naminis lavašas
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Obuolių duona
-
Sėlenų duona
-
Česnakinė duona
-
Pita
-
Sūrūs riestainiai
-
Duona su žalumynais
Prancūziška duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Jogurtas, rūgštus,
3 stiklinės -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
7 stiklinės -
Vanduo, pašildytas,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūgštų jogurtą sumaišyti su šiltu vandeniu, mielėmis ir cukrumi.
Į gautą masę pridedame miltų ir druskos.
Išminkome tešlą.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą.
Suformuojame kepalą ar kelis mažesnius ir ištepame aliejumi.
Kepalą/kepaliukus sudedame į skardą ir paliekame 1 valandai.
Kepti duoną, įkaitintoje orkaitėje, reikėtų geras 15-20 minučių.
Duonos paviršių šiek tiek sudrėkinti vandeniu reikėtų kas 5 minutes.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...