
15 gramų | mielės |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
225 gramai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (plakti) |
50 gramų | vaisiai (mišinys, džiovinti) |
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Kukurūzų balta duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Duona su prieskoniais
-
Balta sluoksniuota duona
-
Grūdėtoji duona
-
Sodininkų duona
-
Sveikuolių duona
-
Kopūstų duonelė
-
Duona "Ežiukas"
-
Spelta duona su sėklomis
-
Rūpių miltų duona
-
Bulvių duona
-
Medaus duona
-
Avietiniai keksiukai
-
Bulka "Pynutė"
-
Speltos duona duonkepei
Duona su džiovintais vaisiais

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
225 gramai - Druska
-
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai, plakti,
2 vienetai -
Vaisiai, mišinys, džiovinti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošiame mielių mišinį: sumaišome mieles su pienu, 1 šaukšteliu cukraus bei 25g miltų ir paliekame šiltoje vietoje apie 20 minučių, kol prasidės rūgimo procesas.
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Komentarai (3)
-
ilona
2015-11-05 16:30
cia mieles sausos dedasi?