| 15 gramų | mielės |
| 4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
| 225 gramai | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | druska |
| 50 gramų | sviestas |
| 2 vienetai | kiaušiniai (plakti) |
| 50 gramų | vaisiai (mišinys, džiovinti) |
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Ruginė duona
-
Kukurūzų balta duona
-
naminė duonelė
-
Speltos duona duonkepei
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Duonos keksas
-
Sūrūs riestainiai
-
Totorių duona
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Prancūziška duona
-
Duona su prieskoniais
-
Kepenėlių duona
-
Naminė duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Duoninis biskvitas
-
Naminė balta duona
-
Citrinų duona
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
Duona su džiovintais vaisiais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
225 gramai - Druska
-
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai, plakti,
2 vienetai -
Vaisiai, mišinys, džiovinti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošiame mielių mišinį: sumaišome mieles su pienu, 1 šaukšteliu cukraus bei 25g miltų ir paliekame šiltoje vietoje apie 20 minučių, kol prasidės rūgimo procesas.
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Komentarai (3)
-
ilona
2015-11-05 16:30
cia mieles sausos dedasi?
