Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Česnakinė duona su petražolėmis
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
10 gramų | mielės |
240 mililitrų | vanduo (šiltas) |
350 gramų | kvietiniai miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 saujos | petražolės |
8 skiltelės | česnakas |
100 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Balta sluoksniuota duona
- Česnakinė duona
- Duona su žalumynais
- Mano naminė duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Speltos duona duonkepei
- Obuolių duona
- Prancūziška duona Brioche
- Prancūziška duona
- Duona su svogūnais
- Kepenėlių duona
- Kopūstų duonelė
- Naminė bulka su sezamais
- Pyragas su razinomis
- Bulvių duona
- Duona "Ežiukas"
- Vatikano duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
Česnakinė duona su petražolėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
10 gramų -
Vanduo, šiltas,
240 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės,
2 saujos -
Česnakas,
8 skiltelės -
Sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...