
Sūrūs riestainiai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.25 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | rūgpienis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aguonų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Papajaus pyragėliai
-
Rausvas tortas
-
Slyvų pyragas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Obuolių ir aguonų pyragas
-
Kokosinis pyragas
-
Dviejų sluoksnių pyragas
-
Velykinė banda
-
Velykinis varškės traputis
-
Torteliai su uogomis
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Pynė su džemu
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Šimtalapis su varške
Sūrūs riestainiai
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...