Sūrūs riestainiai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 0.25 stiklinės | pienas |
| 40 gramų | mielės |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | rūgpienis |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | aguonų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jogurto indelio pyragas
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Šimtalapis
-
Cukinijų pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Sūrio pyragas
-
Napoleonas
-
Pyragas „Trys norai“
-
Aguoninis
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su meile
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Niujorko pyragas
-
Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Obuolių pyragas su chalva
Sūrūs riestainiai
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
