![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Sūrūs riestainiai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.25 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | rūgpienis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aguonų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Onutės šimtalapis
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Varškės apkepas su bananais
-
Dvisluoksnis obuolių pyragas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Sūrio pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Meduoliukas
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Pyragas "Kukurūznikas"
-
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
-
Tinginių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Rudens pyragas su sūriu
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
Sūrūs riestainiai
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...