320 gramų | kvietiniai miltai |
300 gramų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
150 gramų | sviestas (lydytas) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
5 vienetai | slyvos |
šiek tiek | cinamonas (pabarstymui) |
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kokosinis pyragas
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Pyragas su varške
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Karolio obuolių pyragas
- Velykinė banda
- Įvairių vaisių pyragas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Mielinis kringelis
- Pyragas su aguonomis ir razinomis
- Kondensuoto pieno keksas
- Bananinis tortas-pyragas
- Obuolių tarta
- Morkų tortas
- Karamelinis pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Trupiniuotis
Gardusis slyvų pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
320 gramų -
Cukrus,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, lydytas,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Vanduo
- Vanilinis cukrus
-
Slyvos,
5 vienetai - Cinamonas, pabarstymui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1) Dubenėlyje sumaišome šiuos ingredientus: miltus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius ir aliejų. Tešla gaunasi kieta, ją galima minkyti.
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!
Komentarai (4)
-
as
2010-09-12 19:52
man sis pyragas patiko nerealiai ;)) toks skanus kaip pirktas is parduotuviu, tik cia be dazikliu ir minkstikliu ir viso kito slamsto
-
miglute girl
2010-09-12 16:56
%-) skiamba tesiog stulbinanciai !!!!!! :super: