200 gramų | kvietiniai miltai |
125 gramai | cukrus |
125 gramai | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | migdolai (ekstraktas) |
100 gramų | uogienė (marmeladas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2 lašai | migdolai (ekstraktas) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas „Trys norai“
- Keksas "C"
- Tortas su varškės kremu
- Obuolių pyragas
- Everestas
- Obuoliuotis "Diena - naktis"
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Pyragas "Obuoliukas"
- Vyniotinukai su obuoliais
- Pyragas „paprastutis“
- Burokėlių pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Kalėdinė eglutė
- Slyvų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Napoleonas
- Rudens pyragas su sūriu
Tikrasis Popiežiaus pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Sviestas,
125 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
100 gramų -
Uogienė, marmeladas,
100 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
2 lašai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Pienas
- Gvazdikėliai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kvietinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame ant stalo. Viduryje miltų padarome duobutę ir suberiame cukrų, vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską gerai išminkome. Tada dedame gabaliukais pjaustytą sviestą, suberiame migdolo riešutus, paberiame dar šiek tiek kvietinių miltų ir greitai išminkome. Jei tešla vis dėlto limpa prie rankų, palaikome ją kurį šaldytuve. Iš tešlos iškočiojame du lakštus: vieną supjaustome 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklojame į riebalais pateptą kepimo formą ir aptepame marmeladu, 1 cm nuo kraštų paliekame neteptą. Ant viršaus rombeliais dedame tešlos juosteles, aptepame jas likusio kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Pyragą kepame 175 - 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 - 30 min.