
200 gramų | kvietiniai miltai |
125 gramai | cukrus |
125 gramai | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | migdolai (ekstraktas) |
100 gramų | uogienė (marmeladas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2 lašai | migdolai (ekstraktas) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su mandarinais
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Rabarbarų pyragas
-
Saldus pyragas
-
Aguoninis vyniotinis
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Žuvies pyragas
-
Mėsos pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Meduolis
-
Trupiniuotis
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Karamelinis pyragas
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
Tikrasis Popiežiaus pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Sviestas,
125 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
100 gramų -
Uogienė, marmeladas,
100 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
2 lašai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Pienas
- Gvazdikėliai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kvietinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame ant stalo. Viduryje miltų padarome duobutę ir suberiame cukrų, vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską gerai išminkome. Tada dedame gabaliukais pjaustytą sviestą, suberiame migdolo riešutus, paberiame dar šiek tiek kvietinių miltų ir greitai išminkome. Jei tešla vis dėlto limpa prie rankų, palaikome ją kurį šaldytuve. Iš tešlos iškočiojame du lakštus: vieną supjaustome 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklojame į riebalais pateptą kepimo formą ir aptepame marmeladu, 1 cm nuo kraštų paliekame neteptą. Ant viršaus rombeliais dedame tešlos juosteles, aptepame jas likusio kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Pyragą kepame 175 - 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 - 30 min.