
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 vienetai | obuoliai (dideli) |
1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Močiutės pyragas kitaip
-
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas "Kiselius"
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Pyragas su razinomis
-
Šokoladinis pyragas
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Bananų pyragas puodelyje
-
Šokoladinis tortas
-
Evelinos varškės pyragas
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Sotus pyragas su vištiena
-
Marmurinis keksas
-
Pyragas - naikintuvas
-
Velykinė pynė
-
Vaisinis varškinukas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
Obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Komentarai