
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 vienetai | obuoliai (dideli) |
1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gražusis obuolių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Mano pyragas
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Morkų pyrgas
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Graikų pyragas
-
Morkų pyragas
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Lengvas pyragas
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Tortas "kriaušė"
-
Bulvinis pyragas
-
Apverstas pyragas su ananasais
-
Pyragas „Trys norai“
-
Šokoladinis pyragas
-
Paprastas šokoladinis pyragas
Obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Komentarai