100 gramų | sviestas |
500 gramų | moliūgai |
500 gramų | morkos |
220 gramų | cukrus |
180 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas „Trys norai“
- Keksas "C"
- Tortas su varškės kremu
- Obuolių pyragas
- Everestas
- Obuoliuotis "Diena - naktis"
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Pyragas "Obuoliukas"
- Vyniotinukai su obuoliais
- Pyragas „paprastutis“
- Burokėlių pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Kalėdinė eglutė
- Slyvų pyragas
- Mielinis pyragas su aguonomis
- Napoleonas
- Rudens pyragas su sūriu
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sviestas,
100 gramų -
Moliūgai,
500 gramų -
Morkos,
500 gramų -
Cukrus,
220 gramų -
Kvietiniai miltai,
180 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą sutrinti su miltais, kol pasidarys trupiniai. Tada įmušti kiaušinį, įberti 20 g cukraus ir minkyti tol, kol tešla taps lygi ir vientisa,o tada tešlą įdėti į šaldytuvą 3 valandoms, kad sustingtų. Sustingusią ir iškočiotą tešlą tiesti ant kepimo skardos, paliekant kraštus. Dugną subadyti šakute ir kepti 15 min. 180°C temp. orkaitėje.
Tuo tarpu moliūgą ir morkas nulupti, iš moliūgo pašalinti sėklas. Minkštimą supjaustyti mažesniais gabalėliais ir kartu su morkomis smulkiai sutarkuoti (bulvių trintuve). Skystį nusunkti, kad liktų tik minkštimas. Tada iš likusio kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio ir išplakti iki standžių putų. Į morkų ir moliūgų masę supilti trynį, suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti plaktą baltymą.
Visą masę supilti į tešlos krepšelį ir kepti 40 minučių 190°C temp. orkaitėje.
Skanaus :)
Komentarai