šiek tiek | cinamonas (apvoliojimui) |
5 vienetai | kiaušiniai |
5 vienetai | obuoliai |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 stiklinės | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | cukraus pudra (apibarstymui) |
100 mililitrų | aliejaus |
Įdedam visą cukrų, kepimo miltelius ir įmuškime kiaušinius (baltymo nuo trynio skirti nereikia) viską išmaišom su mikseriu. Dabar pilam aliejų ir po to dedame miltų. Viską išmaišome mikseriu. Gauname tešlą grietinės tirštumo. Jei per daug skysta dedame dar miltų. Dabar supjaustome obuolius ir juos išvoliojame ar apibarstome cinamonu. Sumetame juos ant kepimo popieriaus Dabar užpilame tešla. Nebūtina, bet galima viršų dar apibarstyti vaniliniu cukrumi. Dabar šaunam į orkaitę ir kepam 200-220 C temperatūroje. Jeigu norime, apibarstome vos vos ištraukus pyragą cukraus pudra. Keps kažkur 22-28 minutes. Skanaus.
DUK:
Kam pyragui tas aliejus?
Aliejus prideda purumo.
5 Kiaušiniai ar ne per daug ?
Teko kepti ir su Dviem išėjo, tik kad spalvos nelabai geros buvo.
Kiek laiko dažniausia laikosi pyragas ?
Kai dalinamės su daugeliu kaimynų nepakanka nė kelioms valandoms, nes tikrai labai skanu :)
Visos teisės į receptą priklauso Karoliui Vyčiui . Vycius.co.cc
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
- Prancūziškas pyragas
- Trupiniuotis
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Pyragas su bulvėmis
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Šokoladinė vasara
- Kefyro pyragas Zebriukas
- Kuršėnų vyniotnis
- Kepta eglutė
- Manų apkepas su razinomis
- Citrininis pyragas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Baklava
- Senovinis varškės pyragas
- Morkų tortas
- Saldutis vyniotinis
Karolio obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Cinamonas, apvoliojimui
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Obuoliai,
5 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Cukrus,
2 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Cukraus pudra, apibarstymui
-
Aliejus,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gerai nusiplaunam rankas ir pradedam gaminti:)
Įdedam visą cukrų, kepimo miltelius ir įmuškime kiaušinius (baltymo nuo trynio skirti nereikia) viską išmaišom su mikseriu. Dabar pilam aliejų ir po to dedame miltų. Viską išmaišome mikseriu. Gauname tešlą grietinės tirštumo. Jei per daug skysta dedame dar miltų. Dabar supjaustome obuolius ir juos išvoliojame ar apibarstome cinamonu. Sumetame juos ant kepimo popieriaus Dabar užpilame tešla. Nebūtina, bet galima viršų dar apibarstyti vaniliniu cukrumi. Dabar šaunam į orkaitę ir kepam 200-220 C temperatūroje. Jeigu norime, apibarstome vos vos ištraukus pyragą cukraus pudra. Keps kažkur 22-28 minutes. Skanaus.
DUK:
Kam pyragui tas aliejus?
Aliejus prideda purumo.
5 Kiaušiniai ar ne per daug ?
Teko kepti ir su Dviem išėjo, tik kad spalvos nelabai geros buvo.
Kiek laiko dažniausia laikosi pyragas ?
Kai dalinamės su daugeliu kaimynų nepakanka nė kelioms valandoms, nes tikrai labai skanu :)
Visos teisės į receptą priklauso Karoliui Vyčiui . Vycius.co.cc
Komentarai (87)
-
Nijole vajevuckiene
2018-08-08 18:16
Pabandysiu
-
Silvija
2017-01-06 18:54
Labai gardus pyragas, visada naudoju šį receptą :) Kartais paįvairinu ir įdedu bananų.
-
jolanta
2015-09-30 18:48
labai patiko
-
Kristina
2015-07-03 21:35
Nuostabus receptas ,pyragas tikrai gaunasi labai skanus ir tesla darosi ne sudėtingai ;)
-
Agnė
2015-02-17 21:56
Gal galėtumėte parašyti kiek maždaug stiklinės yra 0.5 ?
-
Ramute
2015-01-17 15:03
Perskaicius sudeti strode bus nekaip bet pabandziau iskepti IR skonis buvo super.atciu uz recepta dabar kepu kiekviena savatgalu
-
Egle
2014-11-03 21:50
Nuostabus pyraga, iskepus pirma kart iskarto buvo aisku kad tai bus nuolatinis desertas ant musu seimos stalo:) Aciu puikus, greitas ir labai skanus pyragas.
-
Mykolas
2014-10-29 15:41
as kepiau kokius 7 kartus ir niekas panasaus nesigavo i piraga, matyt kad vietoi bliekos katila naudojau
-
Regina
2014-10-22 21:00
aciu uz recepta
-
Regina
2014-10-22 21:00
vakar pyragas gavosi labai skanus tad siandien kepu antra karta nes visi pageidauja...