
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
60 gramų | cukrus |
35 gramai | sviestas |
18 gramų | mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
7 gramai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Morkų meduolis
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Vaisinis varškinukas
-
Spurgos su įdaru
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Mielinis kringelis
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
-
Dešrelių pynė
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Slyvinis
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Duona su pomidorais
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Skanusis keksiukas
-
Balta sluoksniuota duona
Minkštutėlė mielinė pynė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
60 gramų -
Sviestas,
35 gramai -
Mielės,
18 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
7 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinti su 5 g cukraus ir 50 ml šilto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės pakils. Į dubenį su pakilusiomis mielėmis supilti likusį šiltą pieną, kiaušinį (pasilikus pusę aptepimui), miltus, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir minkyti apie 5 minutes. Po to, supilti ištirpintą sviestą (ar aliejų) ir minkyti, kol tešla nelips prie dubens sienelių. Pynutės tešlą galite pagardinti įvairiausiais pageidaujamais priedais, pavyzdžiui, razinomis ar šokolado lašeliais. Išminkytą tešlą palikti šiltoje vietoje 1,5 val.-2 val., kol pakils dvigubai. Iš pakilusios tešlos suformuoti ir supinti porą didesnių kepaliukų ar daugiau pageidaujamo dydžio mažesnių pynučių. Kildykite šiltoje vietoje dar apie valandą. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Prieš pašaunant į orkaitę pynių paviršių galite pabarstyti migdolų drožlėmis, cukraus ir cinamono mišiniu, šokolado lašeliais ar kitais pageidaujamais pabarstukais.