Tešlos raugui: | ||
30 gramų | šlapios mielės | |
1 arbatinis šaukštelis | medus | |
25 gramai | spelta šviesūs miltai | |
90 mililitrų | vanduo | |
Tešlai: | ||
750 gramų | kvietiniai miltai | |
10 gramų | druska | |
300 mililitrų | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | medus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
50 gramų | sviestas | |
Įdarui: | ||
200 gramų | aguonų | |
150 gramų | rudasis cukrus | |
0.5 arbatinio šaukštelio | citrinos žievelė (smulkiai tarkuota) | |
200 mililitrų | pienas | |
šiek tiek | druska |
Į dubenį įdėti šviežias mieles, supilti šiltą vandenį, ištirpinti mielės, po to, įdėti medų, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol tešla pakils.
Sumaišyti kartu miltus ir druską. Kitame inde ištirpdyti sviestą bei medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Pasukas sumaišyti su kiaušiniais.
Pakilusią mielių masę (pradžios) sudėti į miltų/druskos mišinį, tada įpilti pasukas sumaišytas su kiaušiniais ir sviesto/medaus masę. Visus ingredientus kartu gerai sumaišyti kol tešla taps vientisa ir elastinga.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuoti iš tešlos rutulį. Padėti tešlą į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir leisti valandą pailsėti šiltoje vietoje, kol tešlos apimtis padvigubės.
Tuo metu paruošti įdarą. Keptuvėje (aukštas kraštais) paskrudinti aguonas kol pakvips, nuolat maišant, kad neprisviltų. Įmaišyti tarkuotą citriną ir žiupsnelį druskos. Įpilti pieną, suberti cukrų į mišinį ir pakaitinti. Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti vėsioje patalpoje.
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinti tešlą į dvi dalis ( dviems pyragams). Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočioti stačiakampį 1cm storio. Padalinti aguonų įdarą vienodai dviems pyragams, po to, užtepti jį ant kiekvieno paplotėlio ir susukti ritinį (vyniotinio formos) pradedant nuo ilgojo krašto. Po to, supjaustyti vyniotinį į 6 vienodus gabaliukus. Dabar reikia sudėti gabaliukus į 20-24 cm skersmens kepimo formą (tortinę arba kekso). Dėti gabaliukus į kepimo formą galimą skirtingai, pavyzdžiui, į vieną kepimo formą sudėti gabaliukus pjovimo pusė į viršų, o į kitą taip, kaip buvo suformuotas vyniotinis, tik tarp gabaliuku paliekant vienodus tarpelius.
Pyragus uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol masė padvigubės, apie 1 val. Prieš kepant paviršių patepti kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti aguonomis.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Kepti apie 30 minučių, ko taps rudai auksinis. Patikrinti ar iškepęs galima smeigiant mediniu pagaliuku, jei jis sausas - kepinys iškepęs. Skanaukite atvėsintą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Vanilinis obuolių pyragas
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Obuolių pyragas
- Ingos pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Vištienos pyragas
- Lilės tortas
- Tinginys
- Šokoladionis keksas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kakavinis pyragaitis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Šokoladiniai keksiukai
Aguoninis pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Šlapios mielės,
30 gramų -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Spelta šviesūs miltai ,
25 gramai -
Vanduo,
90 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
750 gramų -
Druska,
10 gramų -
Pasukos,
300 mililitrų -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
200 gramų -
Rudasis cukrus,
150 gramų -
Citrinos žievelė, smulkiai tarkuota,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
200 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pradžia
Į dubenį įdėti šviežias mieles, supilti šiltą vandenį, ištirpinti mielės, po to, įdėti medų, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol tešla pakils.Tešlos paruošimas:
Sumaišyti kartu miltus ir druską. Kitame inde ištirpdyti sviestą bei medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Pasukas sumaišyti su kiaušiniais.
Pakilusią mielių masę (pradžios) sudėti į miltų/druskos mišinį, tada įpilti pasukas sumaišytas su kiaušiniais ir sviesto/medaus masę. Visus ingredientus kartu gerai sumaišyti kol tešla taps vientisa ir elastinga.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuoti iš tešlos rutulį. Padėti tešlą į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir leisti valandą pailsėti šiltoje vietoje, kol tešlos apimtis padvigubės.Įdaras
Tuo metu paruošti įdarą. Keptuvėje (aukštas kraštais) paskrudinti aguonas kol pakvips, nuolat maišant, kad neprisviltų. Įmaišyti tarkuotą citriną ir žiupsnelį druskos. Įpilti pieną, suberti cukrų į mišinį ir pakaitinti. Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti vėsioje patalpoje.Paruošimas
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinti tešlą į dvi dalis ( dviems pyragams). Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočioti stačiakampį 1cm storio. Padalinti aguonų įdarą vienodai dviems pyragams, po to, užtepti jį ant kiekvieno paplotėlio ir susukti ritinį (vyniotinio formos) pradedant nuo ilgojo krašto. Po to, supjaustyti vyniotinį į 6 vienodus gabaliukus. Dabar reikia sudėti gabaliukus į 20-24 cm skersmens kepimo formą (tortinę arba kekso). Dėti gabaliukus į kepimo formą galimą skirtingai, pavyzdžiui, į vieną kepimo formą sudėti gabaliukus pjovimo pusė į viršų, o į kitą taip, kaip buvo suformuotas vyniotinis, tik tarp gabaliuku paliekant vienodus tarpelius.
Pyragus uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol masė padvigubės, apie 1 val. Prieš kepant paviršių patepti kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti aguonomis.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Kepti apie 30 minučių, ko taps rudai auksinis. Patikrinti ar iškepęs galima smeigiant mediniu pagaliuku, jei jis sausas - kepinys iškepęs. Skanaukite atvėsintą.