
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
350 mililitrų | pienas |
350 gramų | cukrus |
200 gramų | margarinas |
50 gramų | mielės |
12 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Tobulo skonio rudens pyragas
-
Spurgos su įdaru
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Morkų tortas
-
Gardus medaus pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Vynuogių pyragas
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Braškių pyragas
-
Pupelių chocolate brownie
-
Pyragas su bulvėmis
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Studentiškas vyniotinis
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
Velykinis pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
350 mililitrų -
Cukrus,
350 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Mielės,
50 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
12 vienetų - Citrinos, žievelė, tarkuota
-
Kardamonas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
100 g miltų užplikykite stikline verdančio pieno. Gerai išmaišykite, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinkite iki 30 laipsnių. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, atskieskite šiltu pienu, sudėkite į plikytą tešlą ir gerai suplakite. Pastatykite 1–1,5 val. šiltai, kad pašiltų. Kiaušinio trynius ištrinkite iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinkite ir supilkite į pakilusią tešlą. Paskaninkite kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberkite likusius persijotus miltus ir gerai išminkykite, kol nelips prie rankų. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Ji turi užimti trečdalį formos aukščio. Pastatykite šiltai, kad pakiltų, po to pašaukite į karštą orkaitę (240–250 C). Kepkite apie 1 val. Iškepus palikite formoje, kad sutvirtėtų, po to atsargiai, paguldžius ant šono, išimkite. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminkite baltą glajų. Juo ištepkite pyrago šonus ir leiskite sukietėti. Viršų užpilkite rudu glajumi ir leiskite gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).
Komentarai (5)
-
Irena
2017-04-17 07:11
Mielosios, kepiau šį pyragą. Kam kilo mintis kepti tokį pyragą 240-250°C. Pyragas sudegė per pusvalandį. Ačiū už sugadintus produktus
-
Milda
2015-03-31 19:36
O kur cukatai,razinos,riesutai?
-
(anonimas)
2012-11-04 21:20
__________________________________________________________________________________