Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užminkyti tešlą, uždengti ir palikti valandai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabarstytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai prispausti. Pyrago viršų subadyti šakute, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karštoje orkaitėje.
Citrinų pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
| 1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
| šiek tiek | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 200 gramų | migdolai (drožlės) |
| 150 gramų | cukrus |
| šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
| 50 gramų | migdolai (drožlės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Kalėdinis keksas
-
Tinginys su riešutais
-
Diena ir Naktis
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Mano pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Krokodilas
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Pyragas su razinomis
-
Braškių ir bananų pyragas
Citrinų pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai, drožlės,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Citrinos, žievelė, tarkuota
-
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai, drožlės,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užminkyti tešlą, uždengti ir palikti valandai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabarstytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai prispausti. Pyrago viršų subadyti šakute, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karštoje orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
