
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
150 gramų | pienas |
100 gramų | aliejaus |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
30 gramų | mielės (šviežios) |
600 gramų | kvietiniai miltai |
220 gramų | cukrus |
200 gramų | aguonų |
Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.
Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.
Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Bananų duonelė
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Sodininkų duona
-
Naminė balta duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Ruginė duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Kukurūzų balta duona
-
Bulvių duona su kmynais
-
Saldi bananų duona
Aguoninis pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
150 gramų -
Aliejus,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Mielės, šviežios,
30 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Cukrus,
220 gramų -
Aguonos,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pienas pašildomas ir sumaišomas su mielėmis, šaukštu cukraus. Maišome, kad mielės ištirptų ir paliekame 10 minučių pastovėti.
Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.
Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.
Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje
Gero apetito!
Komentarai (3)
-
saga
2016-03-14 20:18
rase or neaisku ka parrase
neaisku kas iseis.geriau visai nerasytu.jei nemoka tiksliai surasyti.