
400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
20 gramų | mielės |
600 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas |
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrūs riestainiai
-
Batonas su banano įdaru
-
Kukurūzų balta duona
-
Kopūstų duonelė
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Duonos keksas
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Ruginių miltų bandelės
-
Krapų duona
-
Duona "Ežiukas"
-
Duona su prieskoniais
-
Pyragas su razinomis
-
Sodininkų duona
-
Sveikuolių duona
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Duonelė su graikiniais riešutais
-
Šviesi kvietinė duona
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Speltos duona duonkepei
Naminė balta duona

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Komentarai (3)
-
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?