Kepama duonelė dounkepėje, todėl produktų svoris matuojamas duonkepės puodeliu ir šaukštu. 1 puodelis( 240 ml.)
Plikinys: 1 puodelis ruginių miltų, 2 valgomi šaukštai skrudinto salyklo, 2 valgomi šaukštai kmynų, 1 valgomas šaukštas linų sėmenų užplikyti 450 ml. verdančio vandens, išmaišyti ir atvėsinti iki 30 laipsnių šilumos.
Į duonkepės indą pilti 30 ml alyvuogių aliejaus, plikinį, 2 valgomus šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (į skirtingus indo kampus), 3 puodelius kvietinių I rūšies miltų, 2 valgomus šaukštus kvietinių sėlenų, 3 valgomus šaukštus lukštentų, pakepintų saulėgrąžų, 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių.
Kepti pagrindine 1 programa.Skanaus!
Plikyta duonelė "Mariaus"
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
240 mililitrų | ruginiai miltai |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys |
450 mililitrų | vanduo |
30 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
720 mililitrų | kvietiniai miltai (1 rūšies) |
2 valgomieji šaukštai | salyklas (skrudintas) |
2 valgomieji šaukštai | sėlenos (kvietinės) |
3 valgomieji šaukštai | saulėgrąžos (pakepintos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinė bulka su razinomis
- Pikantiška duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Citrinų duona
- Sūrūs riestainiai
- Vatikano duona
- Grūdėtoji duona
- Duonos keksas
- Sodininkų duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Apvaliosios bandelės
- Naminė balta duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Batonas su banano įdaru
- Ruginių miltų bandelės
- Balta sluoksniuota duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Saldi bananų duona
Plikyta duonelė "Mariaus"
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės, sausos,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Ruginiai miltai,
240 mililitrų -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
450 mililitrų -
Alyvuogių aliejus,
30 mililitrų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai, 1 rūšies,
720 mililitrų -
Salyklas, skrudintas,
2 valgomieji šaukštai -
Sėlenos, kvietinės,
2 valgomieji šaukštai -
Saulėgrąžos, pakepintos,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepama duonelė dounkepėje, todėl produktų svoris matuojamas duonkepės puodeliu ir šaukštu. 1 puodelis( 240 ml.)
Plikinys: 1 puodelis ruginių miltų, 2 valgomi šaukštai skrudinto salyklo, 2 valgomi šaukštai kmynų, 1 valgomas šaukštas linų sėmenų užplikyti 450 ml. verdančio vandens, išmaišyti ir atvėsinti iki 30 laipsnių šilumos.
Į duonkepės indą pilti 30 ml alyvuogių aliejaus, plikinį, 2 valgomus šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (į skirtingus indo kampus), 3 puodelius kvietinių I rūšies miltų, 2 valgomus šaukštus kvietinių sėlenų, 3 valgomus šaukštus lukštentų, pakepintų saulėgrąžų, 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių.
Kepti pagrindine 1 programa.Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...