1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | sūris (kietasis arba fermentinis) |
15 gramų | mielės (sausos) |
600 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
užpildykite sausas mieles šiltu vandeniu ir išmaišykite.
Kartu supilti šiek tiek miltų ir druskos.
Viską išmaišome ir paliekame 10 minučių.
Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome.
Svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais ar griežinėliais.
Ir šiek tiek pakepiname ant alyvuogių aliejaus ar sviesto.
Pakepintus svogūnus ir sutarkuotą sūrį įmaišome į tešlą.
Tešlą labai gerai išminkome.
Kai tešlą išminkome, suformuojame kepalo formą, ištepame alyvuogių aliejumi ir paliekame 1-2 val., kad pakiltų.
Galiausiai duoną kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Duoną kepame 25-30 min. Patikrinti ar iškepė duona, galima su mediniu pagaliuku.
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ruginių miltų bandelės
- Česnakinė duona
- Duonos keksas
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Kukurūzų balta duona
- Apvaliosios bandelės
- Balta duona su čiobreliais
- Totorių duona
- Šviesi kvietinė duona
- Obuolių duona
- Bulvių duona
- Albinos duona
- Speltos duona duonkepei
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Balta sluoksniuota duona
- Ruginė duona
- Mano naminė duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Spelta duona su sėklomis
- Mielinė bulka su razinomis
Duona su svogūnais ir sūriu
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sūris, kietasis arba fermentinis,
200 gramų -
Mielės, sausos,
15 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite tešlą:
užpildykite sausas mieles šiltu vandeniu ir išmaišykite.
Kartu supilti šiek tiek miltų ir druskos.
Viską išmaišome ir paliekame 10 minučių.
Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome.
Svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais ar griežinėliais.
Ir šiek tiek pakepiname ant alyvuogių aliejaus ar sviesto.
Pakepintus svogūnus ir sutarkuotą sūrį įmaišome į tešlą.
Tešlą labai gerai išminkome.
Kai tešlą išminkome, suformuojame kepalo formą, ištepame alyvuogių aliejumi ir paliekame 1-2 val., kad pakiltų.
Galiausiai duoną kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Duoną kepame 25-30 min. Patikrinti ar iškepė duona, galima su mediniu pagaliuku.
Gero apetito!
Komentarai (4)
-
Aš
2019-03-29 12:18
Viskas būtų tvarkoj su receptu,jei būtų parašyta,kiek vandens pilti.