1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | sūris (kietasis arba fermentinis) |
15 gramų | mielės (sausos) |
600 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
užpildykite sausas mieles šiltu vandeniu ir išmaišykite.
Kartu supilti šiek tiek miltų ir druskos.
Viską išmaišome ir paliekame 10 minučių.
Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome.
Svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais ar griežinėliais.
Ir šiek tiek pakepiname ant alyvuogių aliejaus ar sviesto.
Pakepintus svogūnus ir sutarkuotą sūrį įmaišome į tešlą.
Tešlą labai gerai išminkome.
Kai tešlą išminkome, suformuojame kepalo formą, ištepame alyvuogių aliejumi ir paliekame 1-2 val., kad pakiltų.
Galiausiai duoną kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Duoną kepame 25-30 min. Patikrinti ar iškepė duona, galima su mediniu pagaliuku.
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių duona
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Obuolių duona
- Mano naminė duona
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Sūrūs riestainiai
- Pita
- Česnakinė duona
- Batonas su banano įdaru
- Saldi bananų duona
- Duona be glitimo
- Obuolių duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Kukurūzų balta duona
- Rūpių miltų duona
- Balta duonelė su sezamų danga
- Pikantiška duona
- Balta duona su čiobreliais
Duona su svogūnais ir sūriu
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sūris, kietasis arba fermentinis,
200 gramų -
Mielės, sausos,
15 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoškite tešlą:
užpildykite sausas mieles šiltu vandeniu ir išmaišykite.
Kartu supilti šiek tiek miltų ir druskos.
Viską išmaišome ir paliekame 10 minučių.
Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome.
Svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais ar griežinėliais.
Ir šiek tiek pakepiname ant alyvuogių aliejaus ar sviesto.
Pakepintus svogūnus ir sutarkuotą sūrį įmaišome į tešlą.
Tešlą labai gerai išminkome.
Kai tešlą išminkome, suformuojame kepalo formą, ištepame alyvuogių aliejumi ir paliekame 1-2 val., kad pakiltų.
Galiausiai duoną kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Duoną kepame 25-30 min. Patikrinti ar iškepė duona, galima su mediniu pagaliuku.
Gero apetito!
Komentarai (4)
-
Aš
2019-03-29 12:18
Viskas būtų tvarkoj su receptu,jei būtų parašyta,kiek vandens pilti.