2 arbatiniai šaukšteliai | migdolų drožlių | |
šiek tiek | cukraus pudra | |
Tešlai: | ||
125 mililitrai | pienas | |
1 vienetas | kiaušinių trynių | |
30 gramų | riešutų aliejaus | |
1 arbatinis šaukštelis | klevų sirupas | |
100 gramų | visų grūdo dalių speltų miltai | |
200 gramų | spelta šviesūs miltai | |
7 gramai | sausų mielių | |
5 gramai | druska | |
Įdarui: | ||
50 gramų | sviestas (tirpintas ir atvėsintas) | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinė bulka su razinomis
- Pikantiška duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Citrinų duona
- Sūrūs riestainiai
- Vatikano duona
- Grūdėtoji duona
- Duonos keksas
- Sodininkų duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Apvaliosios bandelės
- Naminė balta duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Batonas su banano įdaru
- Ruginių miltų bandelės
- Balta sluoksniuota duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Saldi bananų duona
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Migdolų drožlės,
2 arbatiniai šaukšteliai - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
125 mililitrai -
Kiaušinių tryniai,
1 vienetas -
Riešutų aliejus,
30 gramų -
Klevų sirupas,
1 arbatinis šaukštelis -
Visų grūdo dalių speltų miltai ,
100 gramų -
Spelta šviesūs miltai ,
200 gramų -
Sausos mielės,
7 gramai -
Druska,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, tirpintas ir atvėsintas,
50 gramų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į indą įpilti pieną, įdėti kiaušinio trynį, aliejų ir klevų sirupą (cukrų), druską. Suberti miltus ir sausas mieles. Gerai sumaišyti, išminkyti tešlą, tada uždengti drobine skepeta ir palikti apie 1 valandą kilti.
Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.Pynių paviršių patepti likusiu įdaro mišiniu ir pabarstyti migdolų drožlėmis. Taip suformuotus pyragus palikti 1 valandą šiltoje (kambario temperatūros) vietoje, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros, įdėti pakilusius pyragus ir kepti apie 15-20 minučių, kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos. Iškeptus pyragus galimą apibarstyti cukraus pudrą.
Skanaus!