
1 valgomasis šaukštas | medus |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys (su inulinu) |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai (rupūs) |
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duoninis biskvitas
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bulka "Pynutė"
-
Šviesi kvietinė duona
-
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
-
Kukurūzų balta duona
-
Duona su svogūnais
-
Prancūziška duona Brioche
-
Rūpių miltų duona
-
Batonas su banano įdaru
-
Krapų duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Duona "Ežiukas"
-
Mano naminė duona
-
Naminis lavašas
-
Česnakinė duona
-
Citrinų duona
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Grūdėtoji duona
-
Duona be glitimo
Mano naminė duona

- Paruošimo laikas:
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys, su inulinu,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai, rupūs,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstymui:
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Anonim
2011-09-29 19:23
Labai skanu :super: :aiskinu: man patiko. galetu ir parduotuveje tokia duona pardavineti. :-D ;-)
-
Another tick on the to-do list!
2011-09-29 19:17
Gal ir skanu bet nezinau nes as si recepta paemiau i mokyklos konkursa .
- Sake kad jei daug iseis tai visa mokykla pavaisins.
Jei mama ikalbesiu gal pagaminsim. :-) ;-) :super: Bet receptas puikus :super: :super2: :geda: :aiskinu: