1 valgomasis šaukštas | medus |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys (su inulinu) |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai (rupūs) |
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sėlenų duona
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Vatikano duona
- Apvaliosios bandelės
- Duonos keksas
- Obuolių duona
- Kukurūzų balta duona
- Kopūstų duonelė
- Ruginė duona
- Mielinė bulka su razinomis
- Česnakinė duona
- Bulka "Pynutė"
- Prancūziška duona
- Kepenėlių duona
- Naminis lavašas
- Šviesi kvietinė duona
- Bulvių duona su kmynais
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Mano naminė duona
Mano naminė duona
- Paruošimo laikas:
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys, su inulinu,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai, rupūs,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstymui:
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Anonim
2011-09-29 19:23
Labai skanu :super: :aiskinu: man patiko. galetu ir parduotuveje tokia duona pardavineti. :-D ;-)
-
Another tick on the to-do list!
2011-09-29 19:17
Gal ir skanu bet nezinau nes as si recepta paemiau i mokyklos konkursa .
- Sake kad jei daug iseis tai visa mokykla pavaisins.
Jei mama ikalbesiu gal pagaminsim. :-) ;-) :super: Bet receptas puikus :super: :super2: :geda: :aiskinu: