
1 valgomasis šaukštas | medus |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys (su inulinu) |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai (rupūs) |
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sėlenų duona
-
Pyragas su razinomis
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Grūdėtoji duona
-
Pita
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Medaus duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Kopūstų duonelė
-
Naminė bulka su sezamais
-
Grikių duona
-
Duona su svogūnais
-
Sūrūs riestainiai
-
Apvaliosios bandelės
-
Balta duona su čiobreliais
-
Duoninis biskvitas
-
Spelta duona su sėklomis
-
Bananų duonelė
-
Prancūziška duona
Mano naminė duona

- Paruošimo laikas:
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys, su inulinu,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai, rupūs,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstymui:
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Anonim
2011-09-29 19:23
Labai skanu :super: :aiskinu: man patiko. galetu ir parduotuveje tokia duona pardavineti. :-D ;-)
-
Another tick on the to-do list!
2011-09-29 19:17
Gal ir skanu bet nezinau nes as si recepta paemiau i mokyklos konkursa .
- Sake kad jei daug iseis tai visa mokykla pavaisins.
Jei mama ikalbesiu gal pagaminsim. :-) ;-) :super: Bet receptas puikus :super: :super2: :geda: :aiskinu: