
125 mililitrai | vanduo |
7 gramai | mielės (sausos) |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | aliejaus |
Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.
Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ypatingasis keksas
-
Mėsos pyragas
-
Pyragas "2 in 1"
-
Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Kurmio kalnelis
-
Aguonų keksas
-
Braškių pyragas
-
Abrikosinis pyragas
-
Gaivusis pyragas
-
Šakočio pusbrolis
-
Imbierinis namelis
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Bananų pyragas
-
Kepta eglutė
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Tinginys
-
Dieviškas obuolių pyragas
Balta sluoksniuota duona

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
125 mililitrai -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Aliejus,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.
Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.
Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.
Komentarai (4)
-
Kristina
2011-07-10 15:39
Cia duona ne pyragas, jei norit saldesnio tai dekit druskos maziau, o cukraus daugiau manau turetu gautis.
Gal kas daret kiek cia miltu dedasi?
-
staras
2011-07-10 08:55
druskos kiekį galima sumažinti.....????? :-( ;-) :-) :-p