
125 mililitrai | vanduo |
7 gramai | mielės (sausos) |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | aliejaus |
Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.
Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
-
Gaivusis pyragas
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Šokoladinis pyragėlis
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Varškės plokštainis
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Slyvų pyragas
-
Kriaušių pyragas
-
Neapolietiškas pyragas
-
Amerikietiškas pyragas
-
Slyvinis
-
Aguonų keksas
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Vaisių tortas
-
Močiutės keksas
-
Gaivus tortukas
-
Burokėlių pyragas
-
Krokodilas
Balta sluoksniuota duona

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
125 mililitrai -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Aliejus,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.
Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.
Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.
Komentarai (4)
-
Kristina
2011-07-10 15:39
Cia duona ne pyragas, jei norit saldesnio tai dekit druskos maziau, o cukraus daugiau manau turetu gautis.
Gal kas daret kiek cia miltu dedasi?
-
staras
2011-07-10 08:55
druskos kiekį galima sumažinti.....????? :-( ;-) :-) :-p