
400 gramų | obuoliai |
1 vienetas | batonas |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | cukrus |
250 mililitrų | pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | džiūvėsėliai (malti) |
šiek tiek | cukraus pudra |
3 vienetai | apelsinų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksas su razinomis
-
Citrininis pyragas
-
Elzaso tortas
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Malta mėsa tešloje
-
Kokosinė pynutė
-
Danutės varškės pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Šokoladinis pyragėlis
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Aguoninis pyragas
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Greitas varškės apkepas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Kalėdinis varškės pyragas
-
Niujorko pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Šventinis keksas
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
400 gramų -
Batonas,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai, malti
- Cukraus pudra
-
Apelsinai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su šiltu pienu. Kiaušinių ir pieno mase užpilkite batono kubelius ir palikite 25 minutes pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius sumaišykite su išmirkytais baltos duonos kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolių masę iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. Po 20 min. užpilti apelsinų sultimis ir kepti dar apie 10 min.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.