Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabarstyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mišiniu.
Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su gerai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stipriai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti truputį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų galima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjaustomas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | vištiena |
2 stiklinės | slyvos (džiovintos, be kauliukų) |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | muskatas (Tarkuotas) |
šiek tiek | vanduo |
šiek tiek | žalumynų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryta obuoliais antis
- Keptas fazanas su cinamonu
- Pikantiškas troškinys
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Kepsneliai su grybais
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
- Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
- Citrininė višta
- Kepta višta su grikiais
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Vištienos file kepsnys
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Farširuotos blauzdelės
- Vištienos pyragas
- Vištiena su ryžiais
- Antis, kepta aluje
- Irmos paukštiena patale
- Vištienos kotletai su slyvomis
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos, be kauliukų,
2 stiklinės -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
- Muskatas, Tarkuotas
- Vanduo
- Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabarstyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mišiniu.
Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su gerai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stipriai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti truputį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų galima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjaustomas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Sandra
2016-09-06 21:50
Kaip isimti kaulus?
-
lana
2015-04-18 19:12
O kur kiausini deti?,
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...