Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabarstyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mišiniu.
Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su gerai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stipriai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti truputį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų galima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjaustomas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | vištiena |
| 2 stiklinės | slyvos (džiovintos, be kauliukų) |
| 1 valgomasis šaukštas | kmynai |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | muskatas (Tarkuotas) |
| šiek tiek | vanduo |
| šiek tiek | žalumynų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Kijevo kotletai
-
Virtinukai su vištiena
-
Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištiena ant grotelių
-
Kepta antiena
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Vištiena orkaitėje
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Viščiukas tabaka
-
Kepta višta
-
Vištienos kotletas su siurprizu
-
Vištiena su ryžiais
-
Antis Velykų stalui
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 vienetas -
Slyvos, džiovintos, be kauliukų,
2 stiklinės -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
- Muskatas, Tarkuotas
- Vanduo
- Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vištą išdarinėti ir išimti kaulus. Mėsą išlyginti, išmušti, pabarstyti citrinos rūgšties, kmynų, druskos, tarkuoto muskato riešuto mišiniu.
Slyvas gerai išmirkyti, supjaustyti šiaudeliais, sumaišyti su gerai išplaktu kiaušiniu, sudėti ant mėsos, suvynioti vyniotinį, stipriai suspausti, surišti, dėti į skardą, viršą aptepti sviestu, įpilti truputį vandens ir kepti orkaitėje apie 1—1,5 val. retkarčiais palaistant.
Iškepusį vyniotinį truputį paslėgti ir atšaldyti. Vietoj slyvų galima dėti razinas, džiovintų obuolių skilteles bei šviežių obuolių skilteles, pakepintas svieste.
Prieš tiekiant nuo vyniotinio nuimami siūlai, vyniotinis pjaustomas griežinėliais, puošiamas žalumynais.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Sandra
2016-09-06 21:50
Kaip isimti kaulus?
-
lana
2015-04-18 19:12
O kur kiausini deti?,
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
