1.5 kilogramo | vištiena |
40 skiltelių | česnakas |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | salierai |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | pievagrybiai |
1 stiklinė | sultinys (vištienos) |
2 valgomieji šaukštai | vermutas (sausas) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 žiupsnelis | juodieji pipirai |
šiek tiek | čiobreliai (šakelės) |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Putpelės obuolių sultyse
- Vištienos blyneliai
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Velykinis patiekalas vaikams
- Kepta višta su apelsinais ir razinomis
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Lietiniai blynai su vištiena
- Aštri vištiena su bulvemis
- Sparneliai su kariu
- Vištiena kinietiškai
- Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
- Vaisiais įdaryta višta
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Vištiena su ananasais
- Vištienos filė suktinukai
- Vištiena su baltuoju padažu
- Kepta antiena
- Gardžioji vištiena
- Kepsneliai su grybais
- Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
Vištiena su 40 skiltelių česnako
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištiena,
1.5 kilogramo -
Česnakas,
40 skiltelių -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pievagrybiai,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
1 stiklinė -
Vermutas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
1 žiupsnelis - Čiobreliai, šakelės
-
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištą supjaustome į 8 dalis, įtriname druska, pipirais ir paliekame marinuotis šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
Ruošiame daržoves. Morkas, salierą supjaustome stambiai, nuplauname grybus. Susmulkiname svogūną. Nulupame 20 česnako skiltelių, likusių nelupame, bet išskirstome po vieną. Jei nesate tokie česnako mėgėjai kaip aš, visas skilteles palikite neluptas. Nuluptas skilteles arba pusę česnako sudedame į kepimo indą.
Vištieną apkepame keptuvėje ir taip sudedame į kepimo indą ant česnakų.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena (likusiuose riebaluose) apkepiname morkas, pievagrybius ir svogūnus, kol lengvai apkeps. Viską sudedame ant vištienos kartu su salierais ir neluptais (likusiais) česnakais.
Užpilame sultiniu, sumaišytu su vermutu, dar pagardiname druska, pipirais, užbarstome čiobrelius.
Kepimo indą uždengiame folija. Kepame 180°C karštumo orkaitėje apie 1 val. su folija ir dar 0,5 val. nuėmę foliją, kad vištiena gražiai apskrustų.
Patiekalas yra prancūziškos kilmės, o Lietuvos bajorų virtuvėje prancūzų virtuvė turėjo nemenkos įtakos.