
3 vienetai | vištiena ( krūtinėlės filė ) |
2 vienetai | vištiena (šlaunelių mėsa ) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | sūrelis (lydytas) |
100 gramų | sūris ( (puskietis) ) |
10 lapų | špinatai |
1 saujelė | krapai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos ančiukų kulšelės
-
Vištienos troškinys
-
Skanus viščiukas
-
Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Kepta kurapka
-
Irmos paukštiena patale
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
-
Šventiniai drebučiai
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
-
Vištienos kepsniukai
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Vištiena su traškia plutele
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Marinuoti vištos sparneliai
Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vištiena, krūtinėlės filė ,
3 vienetai -
Vištiena, šlaunelių mėsa ,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūrelis, lydytas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, (puskietis) ,
100 gramų -
Špinatai,
10 lapų -
Krapai,
1 saujelė -
Sviestas,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krūtinėlę perpjauti horizontaliai į 2 ar 3 dalis ir šiek tiek lengvai pamuškite per plėvelę. Šlaunelių mėsą irgi supjaustyti kuo ploniau ir pamušti taip pat.
Kiaušinius išvirti, bus reikalingi tik balstymas, o ne trynys (nors galima dėti ir jį – įdras bus geltonesnis) ir smulkiai supjaustyti bei sumaišyti su lydytu sūreliu (geriausia su žolelėmis) ir smulkiai sutarkuotu sūriu, pagardinti druska, pipirais. Pridėti sutrupintų moliūgų sėklų.
Špinatus supjaustyti šiaudeliais, krapus smulkiai ir ištirpintame svieste juos patroškinti kelias minutes. Tada supilti ant kiaušinių ir gerai išmaišyti. Atvėsinti.
Ant folijos sudėti vištienos filė, šiek tiek „palopyti“ šlaunelių mėsa, apibarstyti druska ir pipirais, uždėti įdarą, tolygiai paskirstyti ir suvynioti.
Kepti iki 150-160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Skanaus.