300 mililitrų | alaus |
1 vienetas | anties |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Skardą ištiesiu folija, dedu anties gabaliukus ir pilu alų (alaus pilti tiek, kad neapsemtų viršaus). Kadangi alus bekepant garuoja, galima įpilti dar šiek tiek. Prieš pabaigą visada nupilu likusį alų, kad anties gabaliukai gražiai apskrustų. Nupylus alų, siūlau nuo orkaitės toli nenueiti. Taip pat galima kepti ir nepjaustytą antį. Kai apskrunda viršus, reik ją apversti, o prieš pabaigą dar kartą apversti prieš tai išpylus alų.
Kepti reikia apie 1-1,5 valandos, priklauso nuo anties dydžio, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Vištienos filė suktinukai
- Vištiena "afigiena"
- Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Kiniški sparneliai
- Vištiena su aštriu padažu
- Kalakukas ant iešmelių
- Kepta antienos file
- Troškinta vištiena
- Vištienos kepsneliai
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Kepsneliai su slyvomis
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Vištienos filė kepsnys
- Kepintos vištų širdelės su svogūnais
- Šventinė višta
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Sparneliai su spanguolėmis
- Vištiena orkaitėje
Antis, kepta aluje
- Paruošimo laikas:
-
Alus,
300 mililitrų -
Antis,
1 vienetas - Česnakas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį supjaustau gabaliukais, įtrinu prieskoniais ir palaikau parą šaldytuve (visada išpjaunu uodegą ir aplink ją visus riebalus, nes ten jų labai daug. Čia, aišku, skonio reikalas).
Skardą ištiesiu folija, dedu anties gabaliukus ir pilu alų (alaus pilti tiek, kad neapsemtų viršaus). Kadangi alus bekepant garuoja, galima įpilti dar šiek tiek. Prieš pabaigą visada nupilu likusį alų, kad anties gabaliukai gražiai apskrustų. Nupylus alų, siūlau nuo orkaitės toli nenueiti. Taip pat galima kepti ir nepjaustytą antį. Kai apskrunda viršus, reik ją apversti, o prieš pabaigą dar kartą apversti prieš tai išpylus alų.
Kepti reikia apie 1-1,5 valandos, priklauso nuo anties dydžio, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Komentarai (7)
-
robertas
2014-03-29 17:11
ar galima kepti anti kepsnini
-
sonata
2012-09-26 14:42
siandien bandysiu :) skaniai skamba :)
-
as
2012-03-27 19:27
TAIP GALIMA KEPTI IR VISTOS SLAUNYTES,BET REIKIA KEPTI KOKIAS 2 VALANDAS,IR ALAUS NENUPILTI,NES ALUS SUTIRSTEJA IR GAUNASI LABAI SKANUS PADAZAS
-
(anonimas)
2009-12-21 12:43
skanu, bet alaus dvokas namie kepimo metu buvo siaubingas %-) gal padauginau jo :geda: 4VW
-
Dange
2009-12-18 17:20
liux, labai skanu!