1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
1 vienetas | rozmarinas (šakelė) |
1 vienetas | vištiena (nedidelė) |
1 vienetas | citrinos |
5 vienetai | bulvių |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Greiti vištienos kąsneliai
- Kepta žąsies kulšelė
- Kijevo kotletas
- Vištienos pyragas
- Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
- Viščiukas tabaka
- Vištienos šašlykas
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Makaronai su vištiena
- Vištiena su kopūstais
- Neįprasti kotletukai
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Skanūs vištienos kepsneliai
- Filiukai pataluose
- Vištiena su skrebučiais
- Vištienos pilavas
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Kebabas
- Kepta šventinė žąsis
Orkaitėje kepta višta
- Paruošimo laikas:
-
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Rozmarinas, šakelė,
1 vienetas -
Vištiena, nedidelė,
1 vienetas -
Citrinos,
1 vienetas -
Bulvės,
5 vienetai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės, aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val.
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas, 1 šaukštas aliejaus.
Ant skardos skirtos kepti orkaitėje išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus, taip mažiau prikeps. Bulves dėkite viena prie kitos kad neišdžiūtų.
Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.
Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.
Komentarai (70)
-
Inga
2017-06-16 23:19
Kiek laiko ir kokioje temperaturoje reikia kepti?
-
nesamone
2017-04-25 15:26
kepiau anksciau su citrina viduje tai jau rugstumelis aplink geriau uzspaudziu ant virsaus mesa buna minksta ir sultinga vat taip
-
aurelka
2016-12-28 07:36
Super gerai
-
Elena
2015-10-06 08:22
KAZIN AR TAI TINKA KAIMISKAI VISTAI PVZ.3 MENESIU
-
Donatas
2015-01-10 13:08
Labai skanu tik dar idekit 1 šaukštą medaus i marinata. Ir i bules kmynu. Puiki idėja mano restoranui
-
Antanas
2014-12-18 19:11
O ką? Du metus vištos nebekepamos?
-
GIEDRIUS
2013-02-01 21:49
Istrynem paruosem vista kepti rydienai,kad bulves nepridegtu patariu ta popieriu kepimo apacioje patiesti,is issiplauna be vargo tada ir nepridega ;-) ,laukiam rydienos,duosiu zinoti kaip gavosi,pas mus rozmarino visas parkas auga tai isejes prisiskyniau,nu bet as rasau is ispanijos tai jo cia yra
-
saulius
2012-12-31 11:00
nu as pabandysiu nustebinti seima su situ receptu...prastas esu kulinaras bet werta pabandyti
-
erne
2012-12-25 15:40
einu marinuoti tiksliau pirma i parde citrinos":) %-) %-) %-)
-
vaida
2012-11-27 23:30
labai prasau parasyti,kokioje temperaturoje kepat ir kiek laiko?aciu