| 1 vienetas | žąsis |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | pipirai |
| 1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
| 500 gramų | pomidorų padažas |
| 1 kilogramas | kopūstai (rauginti) |
| 1 žiupsnelis | kmynai |
| 5 skiltelės | česnakas |
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos anties šlaunelės
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Keri viščiukas
-
Vištienos troškinys su pupelėmis
-
Labai paprasti koldūnai
-
Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
-
Antis, kepta aluje
-
Vištienos kepsniukai
-
Vištienos pilavas
-
Vištienos apkepas
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Vištienos kukulaičiai su pomidorų padažu
-
Vištiena garų puode
-
Vištiena iš garų su rozmarinu
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Vištienos kotletai su daržovėmis
-
Vištienos krūtinėlės japoniškai
-
Sultingas vištienos kepsnys
-
Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
-
Vištienos pyragas su grybais
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žąsis,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų padažas,
500 gramų -
Kopūstai, rauginti,
1 kilogramas -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).
Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Komentarai (4)
-
vytas
2022-12-12 12:04
turetu but,, skanu, aciu
