1 vienetas | žąsis |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
500 gramų | pomidorų padažas |
1 kilogramas | kopūstai (rauginti) |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 skiltelės | česnakas |
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Putpelės obuolių sultyse
- Vištienos apkepėlė
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Labai paprasti koldūnai
- Kotletai pomidorų padaže
- Troškinta vištiena su paprika
- Gyvatukai iš vištienos ir varškės
- Daržovių bei mėsos troškinys
- Vaisiais įdaryta višta
- Kepta žąsis su obuoliais
- Vištiena ant druskos
- Aštrūs vištų sparneliai
- Vištienos kulšelės
- Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- "Girta vištiena"
- Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žąsis,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų padažas,
500 gramų -
Kopūstai, rauginti,
1 kilogramas -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).
Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Komentarai (4)
-
vytas
2022-12-12 12:04
turetu but,, skanu, aciu